Toyota renunta dupa o jumatate de secol la fabricarea masinilor in Australia

Data publicarii: 03-10-2017 | Economie

Toyota Motor Corp a anuntat, marti, inchiderea fabricii din Melbourne, dupa ce a produs masini in Australia timp de 54 de ani, in urma deteriorarii conditiilor de afaceri, transmit Kyodo si DPA.

Producătorul auto nipon a început în anul 1963 asamblarea mașinilor în Australia, iar în 1994 a demarat producția la fabrica Altona din Melbourne. În 2007, subsidiara Toyota din Australia anunța un nivel record al producției, de aproximativ 150.000 de unități.

În 2014, compania niponă a anunțat că încheierea producției în această țară din cauza intensificării concurenței cu brandurile importate, pe fondul aprecierii dolarului australian și a creșterii limitate a pieței auto locale.

Toyota va concedia în Australia aproximativ 2.600 de angajați, de la 3.900 în prezent. Este al doilea producătorul auto care părăsește Australia, după ce anul trecut Ford a închis fabrica Geelong din statul Victoria după 91 de ani de activitate.

La rândul său, grupul auto australian Holden intenționează să-și închidă fabrica din sudul țării, marcând astfel sfârșitul producerii de mașini în Australia.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: