M. Britanie: Un milion de lire sterline pentru a preveni angajarea romanilor la negru

Data publicarii: 06-01-2007
Paranoia se amplifica!Guvernul britanic va lansa saptamana viitoare o campanie publicitara in valoare de un milion de lire sterline, in care va avertiza ca patronii risca sentinte cu inchisoarea daca ofera de lucru romanilor si bulgarilor fara permise de munca, relateaza The Sun in editia electronica de sambata. Campania vizeaza in special firmele mici care platesc imigrantii cu salarii minime. Cei care vor fi prinsi ca angajeaza muncitori la negru vor fi amendati cu 2.000 de lire sterline sau risca o pedeapsa cu doi inchisoare pentru exploatare.

In afara de reclame, circa 500.000 de fluturasi au fost trimisi sefilor de companii. "Reclamele sunt destinate sa transmita patronilor un avertisment cat de poate de clar. Este responsabilitatea lor sa verifice statutul legal al muncitorilor lor", a declarat ministrul pentru imigratie, Liam Byrne.

The Sun reaminteste ca si muncitorii clandestini din Bulgaria si Romania risca sa fie amendati.

Intre timp, subliniaza cu ingrijorare tabloidul britanic, companiile de transport rutier din Bulgaria si-au sporit numarul de curse catre Regatul Unit de la doua pe saptamana la doua pe zi. Un agent care vinde bilete la Sofia a declarat pentru The Sun ca toate autocarele programate pentru aceasta saptamana si pentru cea viitoare au fost deja ocupate.

Inainte de aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, cotidianul The Sun a dus o campanie de presa impotriva imigrantilor romani si bulgari, avertizand ca acestia vor veni in numar mare in regat si vor aduce cu ei in Marea Britanie criminalitate si boli precum TBC si SIDA.

Guvernul britanic a luat decizia de a limita accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii, desi la extinderea din 2004 a UE nu restrictionase in niciun fel circulatia fortei de munca din tarile estice. Confruntat cu un aflux de imigranti mult mai mare decat cel prognozat, in special polonezi, guvernul britanic a anuntat ca va acorda muncitorilor necalificati din Romania si Bulgaria doar 20.000 de permise de munca pe an.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: