Autoritatea Aeronautica Civila Romana: "Colorici" iese la pensie, iar urmasul va fi un avion de noua milioane de euro

Data publicarii: 07-10-2017 | Economie

Autoritatea Aeronautica Civila Romana va avea un nou avion peste un an, de tipul Beechcraft 350 Super King Air, in valoare de 9 milioane euro, si va inlocui vechea aeronava de calibrare, care a depasit deja 10.000 ore de zbor, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei, transmis vineri AGERPRES.

'Producătorul avionului de nouă generație este compania americană Textron Aviation, iar achiziția se va realiza prin intermediul Beechcraft Berlin Aviation. Avionul de calibrare este destinat asigurării siguranței în domeniul aviației civile, prin verificarea sistemelor de dirijare utilizate la aterizarea — decolarea avioanelor pe aeroporturi și pe traseele de rută aeriană, verificare și supraveghere din zbor a funcționării mijloacelor de navigație aeriană, supraveghere aeriană și comunicații în domeniul aeronautic, precum și verificarea din zbor a procedurilor instrumentale de navigație aeriană', se menționează în document.

Potrivit sursei citate, contractul pentru noua aeronavă a fost semnat săptămâna aceasta de către Armând Petrescu, director general al Autorității Aeronautice Civile Române, și de Rolf Kaselau, managing director Beechcraft Berlin Aviation GmbH, în prezența ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

'Prin achiziția avionului de nouă generație se garantează menținerea sistemelor de navigație aeriană, de verificare a procedurilor de precizie și non-precizie, precum și de punerea în aplicare a noilor proceduri satelitare, la standarde internaționale ICAO și EASA, de asigurare a siguranței zborurilor la standarde de maximă calitate. Valoarea avionului Beechcraft 350 Super King Air este de aproximativ 9 milioane de euro și va fi achitată din surse proprii ale Autorității Aeronautice Civile Române', informează Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Operarea noii aeronave va fi preluată de cei către 11 membri ai echipajului care asigură operarea și întreținerea avionului de calibrare care zboară în prezent.

Astfel, vechea aeronavă de verificări din zbor B 350 FL-73, înmatriculată YR-CAA și botezată de echipaj 'Colorici' va fi scoasă la "pensie" după o activitate record pentru o aeronavă care zboară în condiții speciale, de peste 11 ani de zbor, precizează Autoritatea.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: