Laufer: CEC Bank ar tebui sa se lupte sa aiba cota mai mare din proiectul Start Up Nation

Data publicarii: 10-10-2017 | Economie

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat luni, in cadrul dezbaterii Start Up Nation First 'Sun' Summit 2017, organizata de Universitatea 'Petru Maior' Targu Mures, ca CEC Bank ar trebui sa se lupte sa aiba o cota mai mare din proiectul Start Up Nation si ar putea lua exemplul bancilor private, care au decis sa se implice.

'CEC Bank ar tebui să se lupte să aibă o cotă mai mare din acest proiect. Deocamdată au cotă destul de mică, dar cred că pot îmbunătăți. Faptul că există două bănci din mediul privat, una dintre ele fiind românească, care într-adevăr susține antreprenoriatul românesc, aveți niște exemple, puteți să le urmați exemplul ca să aveți niște condiții mai flexibile. Până la urmă este în interesul CEC Bank să ia o cotă cât mai mare din acest proiect', a arătat Laufer.

În privința dezbaterii pe marginea proiectului Star Up Nation, Ilan Laufer și-a exprimat satisfacția că s-a reușit aducerea la un loc a mediului de afaceri, a celor care asigură cadrul legislativ și programele, a mediului universitar și a surselor de finanțare, reprezentate de bănci.

'Ceea ce am făcut noi, aici, este un nou pas către dezvoltarea acestui sistem care este compus din mediul de afaceri, cadru legislativ și programe, mediu universitar și surse de finanțare, din care și băncile fac parte. Am reușit să aducem la un loc mediul universitar — în care am foarte mare încredere și cred că în următorii ani veți vedea că va avea un rol tot mai important în dezvoltarea societății — și a antreprenoriatului în România. Noi, Guvernul României, facem tot ceea ce ține de noi ca să îmbunătățim cadrul legal, de la legea prevenirii la parteneriatul public privat, modificarea și îmbunătățirea legii care reglementează incubatoarele de afaceri, programele pe care le avem pentru voi, inclusiv soluțiile de finanțare', a arătat ministrul.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a precizat că programul Star Up Nation este una dintre prioritățile 'zero', având experiența celor 14 ani în domeniul privat, și că va face tot ce ține de el, prin ministerul pe care îl conduce, să existe un mediu antreprenorial mai bun, cu acces mai facil la finanțare și cu o colaborare mai bună cu mediul universitar.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: