AGERPRES, premiata pentru proiectul editorial "Smart CityRO" si promovarea conceptului de oras inteligent

Data publicarii: 11-10-2017 | Economie

Agentia Nationala de Presa AGERPRES a fost premiata, marti seara, la evenimentul "Smart Cities of Romania Champions 2017", pentru proiectul editorial "Smart CityRO", derulat in cursul acestui an.

Premiul, acordat la categoria "Mediatizare", recunoaște implicarea activă a agenției de presă în promovarea conceptului și soluțiilor smart city, prin intermediul unui proiect editorial pe termen lung.

"Pentru noi este important să promovăm orice inițiativă care presupune dezvoltarea României și mai ales dacă este vorba despre smart city. În consecință, așteptăm și alte proiecte pe care vreți să le derulați. Inițiativele de acest fel vor aduce cu siguranță plusvaloare în orice societate", a declarat directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi.

Organizatorii "Smart Cities of Romania Champions 2017" au acordat totodată o serie de premii atât reprezentanților unor autorități locale, cât și ai unor asociații și companii din domeniul telecom. Astfel, Primăria Municipiului Brașov a fost distinsă la categoria "Strategie", în timp ce Asociația Administratorilor Publici din România a primit premiu la secțiunea "Implicare".

De asemenea, compania DAHUA Technology a fost recompensată pentru realizările din 2017 la categoria "Viziune tehnologică", în timp ce cunoscutul Cluj IT Cluster a fost recompensat la categoria "Asociere", iar Telekom România la secțiunea "Activitate".

Asociația de Standardizare din România a fost recompensată cu un premiu pentru "Inițiativă" și, nu în ultimul rând, distincția pentru "Proiectul Anului" a revenit Primăriei Municipiului Timișoara, pentru rețeaua de senzori instalată în tot orașul, prin care se colectează date în timp real din teren.

Proiectul "Smart CityRO", derulat timp de patru luni (iunie — septembrie 2017) de către Agenția Națională de Presă AGERPRES, a adus în prim plan atât proiecte inteligente, îndrăznețe, implementate în anumite comunități din țară, cât și opiniile celor care sunt implicați în dezvoltarea și implementarea conceptului Smart City în România.

De asemenea, pe parcursul proiectului editorial, au fost publicate materiale în care s-au putut descoperi modele de dezvoltare inteligentă a unor orașe din alte țări europene, cât și stadiul la care se află România.

Nu în ultimul rând, un material distinct a fost dedicat primului proiect oficial smart city ce va avea momentul de prezentare și lansare pe data de 1 Decembrie 2018, la Alba Iulia, prin care se marchează astfel Centenarul Marii Uniri.

Cea de-a treia ediție a expo-conferinței "Smart Cities of Romania" reunește la București, în perioada 10 — 11 octombrie, prin tematică, toate domeniile de activitate din sfera orașului inteligent, oficialități ale administrației publice centrale și locale, dar și reprezentanți ai organizațiilor cu rol în reglementarea domeniilor conexe conceptului, precum și oameni de afaceri sau reprezentanți ai mediului universitar și ai ambasadelor.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: