Premii de 10.000 de dolari, in cryptocurrency,acordate pentru proiectele prezentate la Hackathon-ul de Inovare de la Connecting Doers with Opportunity

Data publicarii: 11-10-2017 | Economie

Proiectele prezentate de echipele de la Hackathonul de Inovare, ce a avut loc in cadrul Connecting Doers with Opportunity, au aratat viziunea fiecarui grup pentru un viitor mai bun, mai sigur si mai sustenabil, participantii concurand pentru premii in valoare de 10.000 dolari in cryptocurrency si pentru posibilitatea de a prezenta ideile lor in fata Natiunilor Unite, conform unui comunicat al organizatorilor remis AGERPRES.

Sursa foto: (c) UrbanizeHub / Facebook

Evenimentul internațional Connecting Doers with Opportunity, organizat de UrbanizeHub România și KeepItSimple, s-a desfășurat la Timișoara între 5 și 8 octombrie 2017 și a constat într-o Conferință Internațională Urban Talks și un Hackathon pentru Inovare pe două teme: Viitorul Comunității și Viitorul Producției Sustenabile bazate pe tehnologia Blockchain.

Cele patru teme ale conferinței Urban Talks au fost Sectorul Social & Comunitatea, Educația, Orașele Viitorului și Tehnologia.

"Fiecare temă a inclus 4 speakeri și câte o sesiune de întrebări din partea publicului, în cadrul cărora speakerii au primit feedback valoros în legătură cu subiectele pe care le-au abordat și au descoperit cât de mult își doresc oamenii să se unească pentru a găsi soluții pentru problemele locale, regionale și globale cu care ne confruntăm cu toții", se menționează în comunicat.

Cei ce nu au reușit să obțină toate informațiile în timpul conferinței au fost invitați la Ambasada, un Hub creativ din Timișoara, pentru o sesiune informală de networking cu speakerii, organizatorii și partenerii evenimentului.

În următoarele două zile, Connecting Doers with Opportunity s-a mutat în mansarda Facultății de Arte, unde s-a desfășurat Hackathon-ul de Inovare la care au participat 8 echipe, câte 4 pe fiecare dintre cele două teme.

Un proiect câștigător, la categoria Viitorul Comunității, a fost Captured 1.0 — un sistem de vizualizare și analiză a riscului de corupție în achizițiile publice. Prototipul a fost construit în 36 de ore și a adunat date pentru o singură țară pe o perioadă de 4 ani, și pe 4 dintre cele mai valoroase piețe de achiziții publice din acea țară. Conceptul poate fi dezvoltat pentru o platformă pentru vizualizare și analiză în timp real a riscului de corupție în domeniul achizițiilor publice din 35 de țări. Captured 1.0 va avea șansa de a ajunge în fața unei comisii de la Națiunile Unite.

Celelalte proiecte din segmentul Viitorul Comunității au fost: Hand2Hand, o aplicație user-friendly pentru managementul resurselor de care este nevoie după un dezastru natural; No Fake News, un add-on care invită userii să clasifice sursele de informație în funcție de nivelul de încredere; ZeroCozi — o aplicație pentru monitorizarea în timp real a cozilor de la diferite instituții care permite obținerea unui ticket virtual cu estimare a orei la care trebuie să se prezinte utilizatorul pentru a nu pierde timp la coada fizică.

La categoria Viitorul Producției Sustenabile toate cele 4 echipe au primit premii în cryptocurrency — juriul a decis să alăture câte două echipe cu proiecte ce pot fi complementare și pot crește mai bine împreună atât pentru locul I, cât și pentru locul II.

Locul I a fost împărțit de proiectele TrustChain și OpenRetail — ambele își doresc să simplifice piața de schimb prin tranzacții mai inteligente, transparente și sigure în blockchain. Cele două echipe au primit cryptocurrency în valoare de câte 3.000 de dolari.

Pe locul II, cu câte 1.500 de dolari în cryptocurrency fiecare, au fost echipele Disrupting the Supply Chain și GreenChain — primul proiect încearcă să simplifice printarea 3D cu ajutorul blockchain, iar al doilea caută să îmbunătățească nivelul de cunoaștere și responsabilitate în legătură cu ciclul de viață al fiecărui produs.

Lykke, Banat IT și Innovation 4.4 au fost organizațiile partenere, iar premiile au fost acordate de Lykke, companie care se ocupă de technologia blockchain.

În urma succesului al evenimentului, organizatorii își propun crearea unor evenimente similare la Iași, Cluj și București pentru 2018.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: