O nava cu motorina provenita din SUA este in drum spre portul Constanta

Data publicarii: 26-10-2017 | Economie

O nava cargo incarcata cu motorina provenita din zona Golfului Mexic (SUA) a fost importata de un client din regiunea Marii Negre, o miscare neobisnuita provocata de lipsa de motorina in regiunea Marii Negre, care in mod normal este un exportator de motorina spre estul Mediteranei, informeaza furnizorul de stiri in domeniul energiei S&P Global Platts.

Sursa foto: www.scheepvaartwest.be

Nava Kouros, cu o capacitate de 53.000 dwt (tone deadweight), a plecat din portul South Louisiana în data de 1 octombrie și în prezent așteaptă să treacă prin strâmtoarea Bosfor în drum spre portul Constanța.

În mod normal, regiunea Mării Negre exportă motorină, dar în prezent se confruntă cu un deficit de motorină, precum și cu o creștere a cererii din partea Turciei. Mai multe tancuri petroliere așteaptă să încarce la Novorosiisk, Rusia, după întreruperile provocate de vremea nefavorabilă de la începutul lunii octombrie.

"Marea Neagră se confruntă cu un deficit de produs, în consecință acest produs trebuie să fie importat din afară", a declarat un trader.

Nave încărcate cu motorină provenită din zona Golfului Mexic ajung deseori în Marea Mediterană, dar în mod normal rămân în zona de Vest, în timp ce zona de Est a Mediteranei este aprovizionată de navele cargo provenite din regiunea Mării Negre. Piețele din Vestul și Estul Mediteranei rămân separate, dar uneori o parte poate recurge la cargouri din cealaltă parte.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: