Puscas, despre schimbarea guvernelor in Romania: Totul incepe cu parjolirea si apoi cu reconstruirea

Data publicarii: 27-10-2017 | Economie

Schimbarea unui guvern sau a unui ministru in Romania incepe cu parjolirea si apoi cu reconstruirea, a declarat Vasile Puscas, fostul negociator-sef pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, intr-o conferinta la Banca Nationala a Romaniei (BNR).

"Oricând am negociat, am negociat aderarea, iar produsul negocierii nu este altul decât o carte. Se numește Tratatul de Aderare. România și-a publicat documentele inițiale de poziție încă din 2003. Asta arată în ce manieră România, guvernele României gândesc o coerență, o coeziune și chiar o convergență", a spus Pușcaș.

El a spus că oficialii de la Bruxelles îl întrebau la vremea respectivă dacă s-a schimbat Programul Național de Dezvoltare sau data de aderare și au fost surprinși să afle că nu.

"În prima discuție pe care am avut-o, de la începutul anului 2001, cu oficialii de la Bruxelles a fost o întrebare: 'Schimbați Programul Național de Dezvoltare?' Îl făcuse Guvernul Isărescu. Am zis că nu, mergem pe acest program. 'Dar nici data aderării care a fost propusă pentru 2007?' 'Nu, nu schimbăm, mergem înainte pe documentele strategice pe care România și le-a asumat'. 'Înseamnă că s-a schimbat cultura politică în România, că, de obicei, românii când vin, când se schimbă un ministru, se schimbă tot programul în domeniul respectiv, darămite când se schimbă un Guvern'. La noi totul este cu pârjolirea și apoi reconstruirea", a precizat negociatorul-șef pentru aderarea României la UE.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: