Heineken dezminte speculatiile privind o posibila vanzare a unor operatiuni din Ungaria si Romania catre Lixid

Data publicarii: 27-10-2017 | Economie

Producatorul olandez de bere Heineken a dezmintit joi un articol publicat in cotidianul ungar Világgazdaság potrivit caruia Heineken negociaza cu producatorul de bere Lixid Project din Sansimion, Romania, preluarea bazei sale de operatiuni de la Martfu (sud-estul Ungariei), informeaza Budapest Business Journal.

În ediția de miercuri a cotidianului financiar ungar Világgazdaság a apărut un articol potrivit căruia Lixid Project vrea să cumpere două fabrici de bere ale Heineken. Proprietarul Lixid Project, András Lénárd, a declarat că avocații companiei sale au informat Heineken că Lixid este interesată să achiziționeze fabricile de bere pe care Heineken le are la Martfu, Ungaria, și Miercurea Ciuc, România.

În replică, Heineken a dezmințit aceste informații subliniind că Heineken Hungária își va utiliza fabrica de bere de la Martfu ca o bază de logistică și distribuție începând de anul viitor. Grupul olandez nu a dorit să facă comentarii cu privire la scrisoarea pe care Lixid Project susține că a trimis-o recent pentru a-și manifesta interesul în achiziționarea celor două fabrici de bere.

La începutul acestui an, Heineken și producătorul de bere Lixid Project din Sânsimion, România, au fost implicate într-o dispută pe tema utilizării mărcilor de bere 'Ciuc' și 'Csiki'. Până la urmă disputa a fost rezolvată după implicarea Guvernului ungar. În urma înțelegerii convenite, Heineken România acceptă ca brandurile Ciuc' și 'Csiki' să coexiste și îi permite firmei Lixid Project să utilizeze marca ''Csiki''.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: