Anghel (BVB): Romania,una dintre cele mai active piete de IPO din Europa Centrala si de Est

Data publicarii: 02-11-2017 | Economie

Romania este una dintre cele mai active piete de oferte publice initiale (IPO) la nivelul Europei Centrale si de Est, a declarat, joi, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Lucian Anghel, intr-o conferinta de presa.

"În ultimele 12 luni deja avem patru companii din sectoare diferite, ceea ce arată interesul crescut, atât al investitorilor pentru piață, cât și interesul companiilor de a se lista. Avem peste 30 de brokeri. Ultimii 10 brokeri rulează undeva la circa 1%, ultimii 20 de brokeri din piața de capital rulează câteva puncte procentuale. Cred că piața de capital oferă din ce în ce mai multe alternative și oportunități pentru antreprenori", a spus Anghel.

Potrivit acestuia, antreprenorii români se gândesc din ce în ce mai serios să-și listeze companiile pe piața de capital.

"Avem din ce în ce mai multe discuții cu antreprenori români care se gândesc din ce în ce mai serios să-și listeze companiile pe piața de capital. Noi încurajăm permanent companiile listate să lanseze stock option plan pentru angajați. Acest lucru ar fi benefic, atât pentru companii, cât și pentru retenție și dezvoltarea pieței de capital. Când vorbesc de stock option plan nu mă refer numai la companii private, ci și de stat. Este un atu pe care alte companii care nu sunt listate, nu-l au. Recomandăm cu căldură acest instrument, mai ales că există și o serie de avantaje fiscale pentru companie să implementeze un astfel de sistem", a mai spus președintele BVB.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: