"Paradise Papers": Ministrul american al comertului afirma ca nu este nimic in neregula cu investitiile sale

Data publicarii: 07-11-2017 | Economie

Ministrul american al comertului, Wilbur Ross, a sustinut ca nu este nimic in neregula in ce priveste investitiile sale intr-o firma de shipping despre care se afirma ca are legaturi semnificative cu anturajul presedintelui rus Vladimir Putin, transmite Reuters, preluand BBC. Dezmintirea sa vine dupa dezvaluirile facute duminica de Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatii sub numele 'Paradise Papers'.

"Faptul că (Sibur) se întâmplă să fie numită o companie rusească nu înseamnă că e ceva rău cu ea", a declarat Ross unui ziarist de la BBC, care a difuzat răspunsurile sale pe Twitter.

Media din SUA au relatat, citând documente provenite de la o firmă de avocatură offshore, că ministrul american al comerțului controlează 31% din Navigator Holdings, despre care New York Times a scris că obține anual milioane de dolari din transportul de gaz pentru compania petrochimică rusă Sibur.

În ce o privește, societatea petrochimică rusă a precizat într-o declarație citată de Reuters că nu a avut contacte directe cu Ross și că în relațiile cu partenerii săi nu a încălcat sancțiunile impuse Rusiei în legătură cu criza din Ucraina. Între acționarii Sibur se numără un asociat al lui Putin care este vizat de aceste sancțiuni, menționează Reuters.

În declarație, Sibur își manifestă între altele "surprinderea față de interpretarea cu conotație politică din anumite media" a activităților sale comerciale obișnuite, activități care "se reflectă în raportările sale financiare".

Și ministrul sârb Nenad Popovic, al cărui nume apare în "Paradise Papers", a subliniat într-o declarație citată luni de Tanjug că nu are companii înregistrate în zone offshore. "Toate companiile mele sunt înregistrate în Rusia și Europa și, mai important, ca deținător al unei funcții în guvern, mi-am declarat toate companiile Agenției anticorupție a Republicii Serbia", a insistat Popovic, care este ministru fără portofoliu pentru inovație și dezvoltare tehnologică. Acesta a menționat chiar că renumita firmă de consultanță PWC, cu care colaborează de 20 de ani, i-a propus în 2012 să-și mute activitățile comerciale în zone offshore, dar a refuzat.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: