Eurostat: Romania, in randul statelor membre UE in care preturile productiei industriale au crescut in septembrie

Data publicarii: 07-11-2017 | Economie

Preturile productiei industriale au crescut in septembrie cu 0,6% in zona euro si in Uniunea Europeana, comparativ cu luna precedenta, arata datele publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

În septembrie, prețurile producției industriale au urcat în aproape toate statele membre ale UE, cu excepția Ciprului (minus 1,4%). Cele mai semnificative creșteri au fost raportate în Olanda (2,9%), Danemarca (1,4%), Belgia (1,3%) și Grecia (1,2%).

În România, prețurile producției industriale au urcat în ritm trimestrial cu 0,2% în septembrie, după un avans de 6,6% în august.

Conform datelor Eurostat, prețurile producției industriale au urcat în septembrie cu 3,3% în UE și cu 2,9% în zona euro, comparativ cu perioada similară din 2016.

Toate statele membre UE au raportat creșteri ale prețurilor producției industriale, cel mai semnificativ avans fiind în Belgia (7%), Olanda (6,4%), Bulgaria (6%) și Estonia (5,5%).

În România, prețurile producției industriale au urcat în ritm anual cu 3,3% în septembrie, după un avans de 3,4% în august.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: