ANSVSA controleaza comerciantii si procesatorii de peste
Data publicarii: 07-11-2017 | EconomieAutoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) efectueaza, incepand cu 30 octombrie si pana pe 17 noiembrie 2017, controale tematice pentru verificarea modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea si comercializarea pestelui si a produselor din pescuit, conform unui comunicat al Autoritatii remis luni AGERPRES.
Potrivit ANSVSA, controale oficiale în unitățile din sectorul peștelui vizează: ambarcațiunile comerciale de pescuit și punctele de debarcare a peștelui; centrele de colectare a peștelui, fermele de acvacultură cu centre de colectare a peștelui integrate și unitățile de produse proaspete din pescuit (cherhanale); unitățile de procesare a peștelui și ale produselor din pescuit; unitățile de depozitare a peștelui și produselor din pescuit; precum și unitățile de vânzare cu amănuntul care comercializează pește și produse din pescuit.
Astfel, în cazul ambarcațiunilor comerciale de pescuit și punctele de debarcare a peștelui se va verifica respectarea cerințelor privind înregistrarea sanitară veterinară a ambarcațiunilor comerciale de pescuit și a punctelor de debarcare a peștelui; respectarea condițiilor generale de igienă a alimentelor, respectarea cerințelor privind trasabilitatea peștelui și implementarea bunelor practici de igienă și a procedurilor bazate pe principiile HACCP; precum și respectarea cerințelor privind igiena și temperatura peștelui pe timpul depozitării (până la livrarea către unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar, sau până la vânzarea cu amănuntul).
În cazul centrelor de colectare a peștelui, fermelor de acvacultură cu centre de colectare a peștelui integrate și unităților de produse proaspete din pescuit (cherhanale), inspectorii ANSVSA vor verifica, printre altele, respectarea cerințelor privind autorizarea sanitară veterinară pentru schimburi intracomunitare și respectarea cerințelor generale de igienă, în conformitate cu prevederi cu privire la cerințele specifice de igienă și temperatură în care sunt efectuate operațiunile de recepție, răcire, depozitare, preparare, ambalare și livrare a produselor din pescuit proaspete, provenite direct din pescuit sau din centrele de colectare a peștelui, la nivelul unităților de produse proaspete din pescuit (cherhanale).
La unitățile de procesare a peștelui și produselor din pescuit se va verifica respectarea cerințelor privind autorizarea sanitară veterinară pentru schimburi intracomunitare și încadrarea în categorii de risc a unităților care procesează produse din pescuit, a cerințelor generale de igienă și a celor cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru distrugerea larvelor unor paraziți. De asemenea, se va controla respectarea condițiilor specifice de igienă și temperatură în care sunt efectuate operațiunile de recepție, depozitare, preparare, transformare a peștelui și a produselor din pescuit, ambalare și livrare a produselor finite și respectarea condițiilor de congelare a peștelui și a produselor din pescuit și de separare mecanică a peștelui.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial
- Schneider Electric furnizeaza solutii de smart metering, mentenanta si cloud hosting pentru CTP
- Leul se apreciază puternic după alegerile prezidențiale: Euro coboară la 5,03 lei, dolarul sub 4,47 lei
- eJobs: 63,6% dintre angajați traversează, în prezent, o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional
- Holcim România, investiție de peste 5 mil. euro într-o linie de producție nisip de calcar în Turda
- Novotel își consolidează prezența în România printr - un nou hotel la Timișoara
- Floreasca Park atrage un nou chiriaș: Leroy Merlin a contractat aproximativ 4.000 metri pătrați în clădire, una dintre cele mai mari tranzacții de închiriere din acest an