BMW si-a imbunatatit estimarile privind profitul in 2017, desi castigurile au scazut in T3

Data publicarii: 07-11-2017 | Economie

Grupul german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) si-a imbunatatit estimarile privind profitul inainte de taxe din acest an, chiar daca au scazut castigurile in trimestrul trei din 2017, pe fondul majorarii cheltuielilor pentru noile tehnologii si modele, transmit Reuters si Bloomberg.

Al doilea mare producător de automobile de lux din lume se așteaptă la "o creștere solidă", de 5-10%, a profitului înainte de taxe în 2017, după ce anterior estimase "un ușor avans" comparativ cu 2016. BMW a raportat anul trecut un profit înainte de taxe de 9,67 miliarde de euro.

De asemenea, veniturile ar urma să crească "ușor" anul acesta, cu 1-5%, prognoza anterioară fiind "o majorare semnificativă" a veniturilor.

În trimestrul trei din 2017, profitul înainte de taxe a scăzut cu 5,9%, la 2,42 miliarde de euro (2,81 miliarde de dolari), în timp ce analiștii se așteptau la 2,41 miliarde de euro.

Pentru a reduce decalajul față de Mercedes pe piața automobilelor de lux, BMW a lansat noi modele, cum ar fi BMW Serie 8 coupe și SUV-ul X7. De asemenea, a majorat investițiile pentru a lansa până în 2025 cel puțin 12 vehicule pe baterii.

Profitul înainte de taxe și dobânzi (EBIT) a scăzut la 2,30 miliarde de euro, în timp ce analiștii se așteptau la 2,37 miliarde de euro.

Marja de profit s-a redus în trimestrul trei din 2017 la 8,3%, de la 8,5%, în timp ce Mercedes a raportat o marjă de profit de 11,1%, excluzând costurile cu rechemările la service.

Mercedes-Benz și-a majorat avansul față de rivalul BMW în primele nouă luni, grație unor noi modele precum SUV-urile GLC și GLA și sedanul restilizat E-Class, fiind în grafic pentru a-și menține poziția de cel mai mare producător de automobile de lux din lume.

În primele nouă luni din 2017, vânzările Mercedes, divizia de lux a Daimler AG, au urcat cu 12%, la 1,72 milioane de vehicule, în timp ce brandul BMW a raportat un avans de 3,9%, la 1,54 milioane de unități. Livrările Audi, divizia de lux a Volkswagen AG, au scăzut cu 2% în perioada ianuarie — septembrie 2017, la 1,38 milioane de vehicule.

Luna trecută, Mercedes a anunțat un program de reducere a costurilor cu patru miliarde de euro până în 2025, pentru a contracara așteptata presiune asupra câștigurilor. Brandul se va confrunta cu o reducere a profitului în schimbul majorării vânzărilor de vehicule electrice, îndeplinind astfel standardele mai dure privind emisiile în viitor, a afirmat directorul financiar Frank Lindenberg.

Divizia de lux a Daimler se așteaptă ca până la 25% din sedanuri, SUV-uri și automobile cu două locuri să fie electrice până în 2025, inclusiv viitorul SUV mediu EQ-C, care va fi lansat în 2019.

În România, Daimler are două unități de producție, în Cugir și Sebeș.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: