Ministerul Transporturilor va construi bazine de inot in toate judetele tarii

Data publicarii: 10-01-2007
Programul privind constructia bazinelor de inot olimpice, semi-olimpice si scolare se va derula in toate judetele tarii, atat in mediul urban, cat si in cel rural, potrivit proiectului de hotarare a Guvernului pentru aprobarea Programului pilot "Bazine de inot" elaborat de MTCT. Potrivit proiectului Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), bazinele de inot vor fi acoperite si vor fi amplasate in toate judetele tarii, atat in mediul urban cat si in cel rural.

Programul se va derula prin intermediul Companiei Nationale de Investitii, urmand sa se construiasca trei tipuri de bazine. Mai exact, bazine olimpice cu zece culoare, destinate oraselor cu peste 150.000 de locuitori, care vor include si un bazin didactic pentru antrenament si bazine de polo, destinate localitatilor cu o populatie, cuprinsa intre 35.000-150.000 locuitori, care vor include si un bazin didactic pentru antrenament. In localitatile cu pana la 35.000 locuitori vor fi construite bazine didactic-scolare.

Bazinele vor fi construite tinandu-se cont de recomandarile Feredatiei Romane de Polo si Federatiei Internationale deNatatie Amatoare. Finantarea se va face bugetul de stat si cel al consiliilor locale.

Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat la inceputul lunii noiembrie 2006 ca vor fi construite zece bazine olimpice, 20 pentru polo si 40 de piscine scolare. Din estimarile facute de MTCT, un bazin olimpic (50x25 m.), care va avea si un bazin mai mic (25x12 m.) si care va fi folosit mai ales pentru competitiile internationale va costa, in medie, patru milioane de euro. Pentru un bazin semiolimpic (33x25 m.) se vor cheltui 2,2 milioane de euro. Bazinul scolar va fi construit fie langa sala de sport, fie separat de aceasta si va costa intre 730.000 si 800.000 de euro.

Programul pentru constructia celor 70 de bazine va beneficia de un buget de 116 milioane de euro.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: