Chiritoiu: Ne ingrijoreaza abordarea prin care firmele primariilor vor sa gestioneze serviciile la nivel local

Data publicarii: 09-11-2017 | Economie

Crearea de catre primarii a unor firme proprii care sa gestioneze serviciile la nivel local ingrijoreaza autoritatea de concurenta, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, intr-o conferinta organizata de Priaevents.

"Asta recunosc că ne sperie, bine, ne îngrijorează abordarea. Multe autorități locale vor să-și creeze singure firme proprii care să gestioneze unele dintre serviciile la nivel local (fără licitație n.r.). Din păcate, pentru România, Directiva este foarte bună pentru Germania, dar nu sunt convins că este bună pentru România, dar e aceeași Directivă pentru cele 28 de state membre și permite acest lucru", a spus Chirițoiu.

El a punctat că Directiva "o fi bună pentru țări vestice cu o disciplină mai bună a administrației, dar în România ne creează îngrijorări".

Strategia Națională în Domeniul Achizițiilor Publice și măsurile și noutățile legislative pe care le au în vedere Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională pentru Achiziții Publice în vederea stimulării mediului de business sunt printre subiectele conferinței PRIA Public Procurement, care se desfășoară miercuri.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: