Ministrul Economiei a solicitat conducerii Minvest Deva un raport privind modul de lichidare a datoriilor la stat si un plan de reorganizare

Data publicarii: 15-11-2017 | Economie

Ministrul Economiei, Gheorghe Simon, a solicitat conducerii Minvest Deva un raport detaliat privind modul de lichidare a datoriilor catre stat, precum si un plan de reorganizare a companiei, informeaza ministerul de resort, printr-un comunicat remis marti AGERPRES.

"Cer Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, aflat în subordinea ministerului, să se implice în reorganizarea CNCAF (Compania Națională a Cuprului, Aurului și Fierului Minvest Deva — n. r.), astfel încât activitatea minieră să fie lansată, mai ales că există perimetre unde avem licențe active și până în anul 2020", a spus ministrul.

Gheorghe Șimon s-a întâlnit luni cu conducerile companiilor Minvest Deva și Minvest Roșia Montană.

"Ministrul Șimon și conducerea Companiei Naționale a Cuprului, Aurului și Fierului (CNCAF) Minvest Deva au discutat chestiuni legate de finanțarea activităților de închidere și ecologizare a minelor, precum și soluții de relansare a activității de exploatare. În prezent, CNCAF, aflată în administrare specială, depinde de finanțarea Conversmin, iar activitatea societății se axează majoritar pe închiderea, conservarea și ecologizarea minelor și, în mică parte, pe exploatarea materiilor prime pentru construcții (nisip cuarțifer, piatră). Minvest Deva își propune exploatarea produselor reziduale din iazurile de decantare și dezvoltarea exploatării nisipurilor cuarțifere. Compania caută soluții de valorificare a activelor imobiliare deținute, pentru stingerea datoriilor către ANAF, cel mai mare creditor al CNCAF", se menționează în comunicat.

La discuțiile de la Ministerul Economiei au participat consilieri și experți din aparatul de specialitate al ministerului și reprezentanți ai DPAPS.

Ministrul va continua luna aceasta seria de întâlniri cu reprezentanții companiilor din portofoliul ministerului, pentru prezentarea și evaluarea situației actuale a acestora.

Sursa: Agerpress