Adrian Curaj: Spatiul de start-up si antreprenoriat este modest dezvoltat in Romania

Data publicarii: 15-11-2017 | Economie

Sectorul de start-up si antreprenoriat este modest dezvoltat in Romania, iar educatia antreprenoriala este extrem de departe, a declarat Adrian Curaj, seful Catedrei UNESCO pentru Politici in Stiinta si Inovare, SNSPA, si fost ministru al Educatiei, intr-o conferinta organizata de INACO.

"Spațiul de start-up și antreprenoriat este modest dezvoltat în România, nu vreau să jignesc pe nimeni. Acum un an și jumătate am solicitat un sprijin extern de la UE și l-am primit. În ianuarie vom avea un eveniment în care, împreună cu Comisia Europeană, prezentăm principalele acțiuni din recomandările lor. Ei propun pentru România, de exemplu, Agenția Română de Antreprenoriat. Ei spun că avem nevoie de un Connecting Hub, avem nevoie de masă critică și un astfel de Connecting Hub, care să facă vizibilă capacitatea noastră din România, este extrem de important pentru următorii pași", a spus Curaj.

Potrivit acestuia, educația antreprenorială este extrem de departe de ce ar trebui să fie în România.

"Norocul nostru este că nu știu ce bem, nu știu ce mâncăm, dar capacitatea de creativitate este fantastică în țara asta", a precizat șeful Catedrei UNESCO pentru Politici în Știință și Inovare.

INACO — Inițiativa pentru Competitivitate a organizat, marți, la Academia de Studii Economice (ASE), o dezbatere publică pe tema susținerii inițiativelor inventatorilor români și a domeniilor în care inventica ar putea susține, la rândul ei, economia românească.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Forumul Inventatorilor Români (FIR), CEC Bank, Fundația Dignitas, ASPES —Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale, Facultatea de Relații Economice Internaționale și Academia de Studii Economice.

În cadrul dezbaterii "România inventivă. România competitivă. Topul invențiilor românești cu potențial în economia reală" vor lua cuvântul reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, din Parlament, ministere, OSIM, din universități, institute de cercetare, asociații patronale, mediul bancar, sindicate și societatea civilă.

Sursa: Agerpress