Mexicanul Agustin Carstens, noul director general al Bancii Reglementelor Internationale

Data publicarii: 16-11-2017 | Economie

Seful Bancii Centrale din Mexic, Agustin Carstens, a demisionat mai devreme din postul de presedinte al Comitetului Financiar si Monetar al FMI (IMFC), a anuntat miercuri institutia financiara internationala cu sediul la Washington, transmite DPA.

În 2015, Carstens a fost ales în fruntea IMFC, iar demisia lui intră în vigoare de la 1 decembrie.

Carstens demisionează în 30 noiembrie și din funcția de guvernator al Băncii Centrale din Mexic pentru a deveni director general al Băncii Reglementelor Internaționale (BRI), cu sediul în Basel, Elveția.

Adjunct al directorului general al FMI în perioada 2003 — 2006, Carstens și-a făcut campanie pentru postul de șef al Fondului Monetar Internațional în 2011, când a fost numit actualul director general Christine Lagarde.

Miercuri, Largarde a lăudat ''stilul său de conducere remarcabil și dedicația puternică în favoarea cooperării internaționale''.

Fondată în anul 1930, Banca Reglementelor Internaționale este cea mai veche instituție financiară internațională. BRI este contraparte pentru tranzacțiile financiare derulate de băncile centrale. În plus, BRI servește și ca forum pentru facilitarea schimburilor de opinii între instituțiile de emisiune monetară și drept centru de cercetare economică și monetară. De asemenea, BRI acționează, printre altele, și ca agent sau mandatar pentru operațiunile financiare internaționale.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: