Cornel Coca Constantinescu (ASF): Formarea profesionala continua a angajatilor, conditie esentiala pentru viitorul pietelor financiare

Data publicarii: 17-11-2017 | Economie

Formarea profesionala continua a angajatilor este o conditie esentiala pentru viitorul pietelor financiare si aceasta inseamna investitii, nu o cheltuiala, pentru ca aduce beneficii pe termen lung, potrivit vicepresedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara, Cornel Coca Constantinescu.

Sursa foto: ASF

"Formarea profesională continuă a angajaților este o condiție esențială pentru viitorul piețelor financiare. Nevoia de pregătire profesională este un lucru care ne preocupă pe noi toți, deoarece aceasta contribuie în mod determinant la protecția consumatorului și a participanților la piețe împotriva practicilor neloiale, abuzive și frauduloase, contribuie la promovarea acestor piețe și, nu în ultimul rând, asigură stabilitatea financiară. Formarea profesională înseamnă investiții, nu o cheltuială pentru că aduce beneficii pe termen lung", a declarat Coca Constantinescu la Conferința Internațională "Formarea profesională financiară azi și mâine", organizată de Institutul de Studii Financiare.

În opinia oficialului ASF, scopul primordial al fiecărei instituții financiare ar trebui să-l reprezinte dezvoltarea resursei umane, informarea angajaților, care să dispună de un set de competențe, abilități și cunoștințe profesionale, actualizate în timp real.

"De ce avem nevoie de formare profesională? Eu cred că este nevoie în principal de creșterea nivelului de protecție a consumatorilor și este cheia noile cerințe IDD (Directiva Europeană privind Distribuția în Asigurări — n. r). Intermediarul este de multe ori persoana de contact cu clientul. Comunicarea defectuoasă între intermediar și client poate duce la o neînțelegere pe deplin a riscurilor unei polițe", a explicat Cornel Coca Constantinescu.

Acesta a precizat că ASF a lansat noi metode de verificare a activității de intermediere și anume monitorizare de tipul Mystery Shopping, monitorizarea marketingului produselor financiare, identificarea de soluții pentru protejarea consumatorilor, dar și pentru dezvoltarea piețelor supravegheate. ASF a mai emis avertismente, alerte, recomandări și ghiduri de bune practici.

De asemenea, vicepreședintele ASF a subliniat că, potrivit unui studiu Standard & Poor's, doar o persoană din trei, la nivel mondial, are educație financiară, iar România este sub această medie.

"ASF a realizat mai multe proiecte de educație financiară, printre care cursuri pentru copii și tineri cu vârste între 10-18 ani, pentru Millennials, dar și pentru adulți", a mai spus Coca Constantinescu, conform unei informări remise AGERPRES.

Institutul de Studii Financiare a organizat joi a treia ediție a Conferinței Internaționale "Formare profesională financiară azi și mâine", eveniment dedicat instruirii profesioniștilor care lucrează sau intenționează să lucreze în domeniul serviciilor financiare.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: