Sibiu: Investitie in premiera nationala la Transelectrica; romanii vor avea mai putine intreruperi de curent

Data publicarii: 18-11-2017 | Economie

Romanii vor avea mai putine intreruperi de curent acasa peste doi ani, cand la Sibiu vor incepe sa se pregateasca pentru aceasta specialistii din energie, la Centrul de Excelenta in Energetica "Stelian Gal", construit in premiera nationala de Transelectrica, cu o investitie de aproximativ cinci milioane de euro din fonduri proprii, a precizat vineri, pentru AGERPRES, Corina Georgeta Popescu, directorul general al companiei.

Practic, specialiștii din Transelectrica și nu numai, vor avea peste doi ani amenajat la marginea municipiului Sibiu un poligon special, cu echipamente care există și în realitate, dar vor învăța cum să le repare sau să execute lucrări fără să mai fie nevoie să întrerupă alimentarea cu electricitate la consumatori.

"Este un centru de formare a specialiștilor care lucrează în Transelectrica, dar nu numai, în tot sectorul energetic. (...) Eu cred că profesionalismul este ceva ce trebuie să rămână specific sistemului energetic. Este un sistem în care nu prea e loc să greșești a doua oară și dacă se întâmplă să greșești o dată, implicațiile sunt foarte mari. (...) Ce are ca specificitate, va fi un poligon în care vor vedea cum se lucrează cu instalațiile sub tensiune. Este o premieră. Să poți să execuți lucrările cu instalația rămasă sub tensiune, înseamnă ca atunci când faci mentenanță să nu mai întrerupi consumatorul final și asta înseamnă plus valoarea pentru consumatorul final", a precizat Corina Georgeta Popescu, directorul general al Transelectrica.

Potrivit acesteia, Centrul de Excelență în Energetică de la Sibiu, primul de acest fel din România, va fi gata în 2019. Vineri a avut loc ceremonia de inaugurare a lucrărilor de construcție a acestui centru, în Stația de 400 kV Sibiu Sud. Aici se va ridica Centrul de Cercetare și Dezvoltare Tehnologii de Lucru sub Tensiune și Intervenție Rapidă în Sistemul Energetic Național și se vor construi laboratoare și săli de curs.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: