Ministrul Energiei: Dorim sa revitalizam activitatea miniera printr-o investitie foarte importanta

Data publicarii: 25-11-2017 | Economie

Ministrul Energiei, Toma Petcu, aflat vineri intr-o vizita la Sucursala Electrocentrale Isalnita a Complexul Energetic Oltenia, a declarat ca ministerul doreste revitalizarea activitatii miniere prin investitii "importante", mai ales in schimbarea tehnologiei de extractie.

Ministrul a mai afirmat că în afara programului de închidere a minelor deja stabilit nu se mai închide vreo mină. Toma Petcu a menționat că a fost întocmit un plan de reorganizare și revitalizare a mineritului în Valea Jiului și la Mintia și Paroșeni.

"Ne-am axat în această perioadă și am reușit împreună cu domnul secretar de stat Vișan să punem pe masa premierului un plan de reorganizare și revitalizare a activității de minerit în Valea Jiului, dar și în zona de producție pentru Mintia și Paroșeni. (...) În afară de ceea s-a stabilit prin programul de închidere, nu stabilim să închidem nicio mină, ba din contră, printr-un program pe care l-a scris dl. Vișan împreună cu toată echipa de specialiști de la Ministerul Energiei, dar și specialiști de la INSEMEX și Universitatea din Petroșani, dorim să revitalizăm această activitate minieră, printr-o investiție foarte importantă în zona de minerit și mai ales în schimbarea tehnologiei de extracție", a declarat Petcu.

Ministrul Energiei a vizitat vineri Sucursala Electrocentrale Ișalnița a Complexul Energetic Oltenia, unde a fost realizată o investiție în valoare de 25 de milioane de lei, pentru modernizarea blocului energetic numărul 7.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: