Franta: Ministrul de Finante, "socat" de planurile Nestle de a concedia majoritatea angajatilor de la Centrul de cercetare a sanatatii pielii Galderma

Data publicarii: 27-11-2017 | Economie

Ministrul francez de Finante, Bruno Le Maire, s-a declarat extrem de "socat" de planurile Nestle de a concedia pana la 450 de angajati de la Centrul de cercetare a sanatatii pielii Galderma din sudul Frantei, deoarece unitatea a beneficiat de reduceri de impozite pentru cercetare, transmite Reuters.

Le Maire a afirmat pentru postul francez de radio Inter că se va întâlni în următoarele zile cu reprezentanții Nestle pentru a discuta problema negocierilor.

"În primul rând sunt șocat de ceea ce se întâmplă ... este o problemă pe care o monitorizez cu atenție", susține oficialul francez.

În septembrie, Nestle a anunțat că intenționează să desființeze 450 din cele 550 locuri de muncă de la Centrul de cercetare a sănătății pielii Galderma.

În Franța, Nestle are peste 12.000 de angajați.

Săptămâna aceasta, sindicatele au avertizat că Nestle ar putea concedia în Franța peste 1.000 de angajați, cel mai mare grup alimentar din lume pregătindu-se să renunțe la personalul auxiliar din această țară.

Măsurile de eficientizare vor însemna pierderea a sute de locuri de muncă. Nestle consolidează șapte puncte de lucru din jurul Parisului într-unul singur, susține Daniel Loget, secretarul comitetului consultativ al angajaților de la Nestle Purina în Paris.

În urmă cu două luni, Nestle anunța că intenționează să desființeze majoritatea celor 550 de locuri de muncă de la Centrul de cercetare a sănătății pielii Galderma, astfel încât numărul total al concedierilor va depăși 1.000, a precizat Loget.

"Este în special o situație tragică pentru cei cu salarii mici și pentru cei care aduc majoritatea veniturilor dintr-o gospodărie", a explicat Loget, care este și reprezentant al sindicatului francez CFTC.

David Le Doussal, coordonator sindical pentru Force Ouvriere, a confirmat că Nestle ar putea concedia în Franța peste 1.000 de angajați.

Conform unui document al sindicatului UNSA, Nestle le-a spus reprezentanților angajaților că va prezenta în primul trimestru din 2018 detaliile privind concedierile.

Nestle, ca și alte companii care comercializează produse alimentare ambalate, se află sub presiune pentru a-și revizui modelul de afaceri și portofoliile, pentru a satisface apetitul consumatorilor pentru mâncare locală, sănătoasă și proaspătă.

Nestle are 335.000 de angajați, 436 de fabrici în 85 de țări, își vinde produsele în 189 de țări, iar în 2016 a înregistrat o cifră de afaceri de 89,5 miliarde franci elvețieni.

În România, Nestle deține fabrica de la Timișoara, deschisă în anul 1995. Nestle România exportă 35% din producția fabricii de la Timișoara în Ungaria, țările de la Marea Adriatică, țările mediteraneene și, începând din acest an, în Irlanda. În portofoliul Nestle România figurează branduri precum Nescafe, Nesquik, Nespresso, Joe, KitKat, Lion, Maggi, Nirvana, Aloma, Darling, Friskies, Nestle Fitness.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: