Salariul mediu net a crescut in noiembrie 2006 cu 42 de lei, pana la 908 lei

Data publicarii: 12-01-2007
Castigul salarial mediu nominat net a fost, in luna noiembrie 2006, de 908 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 42 de lei (4,9%), majorarea fata de luna corespondenta din 2005, fiind de 17%, releva datele publicate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS). Cele mai mari castiguri salariale s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (2.343 lei), iar cele mai mici in fabircarea articolelor de imbracaminte (550 lei).

Cele mai mari cresteri salariale (de peste 10%), comparativ cu luna precedenta s-au inregistrat in administratie publica, edituri, poligrafie si reproducerea inregistrarilor pe suporti, industria de masini si aparate electrice.

Cresteri intre 5% si 10% s-au inregistrat in industria miniera, industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii, informatica si cercetare dezvoltare, sanatate si asistenta sociala, invatamant, transporturi pe apa, silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe, comert, industria mijloacelor de transport rutier, activitati anexe si auxiliare de transport.

Cresteri mai mici (intre 2% si 5%) au fost in transporturi terestre, posta si telecomunicatii, fabricarea celulozei, hartiei si a produselor din hartie, industria alimentara si a bauturilor, intermedieri financiare, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, industria de masini si echipamente, prelucrarea lemnului si a produselor din lemn si pluta, agricultura, vanatoare si servicii anexe, productia de mobilier si alte activitati industriale n.c.a., tabacirea si finisarea pieilor, fabricarea produselor textile, fabricarea articolelor de imbracaminte, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, industria constructiilor metalice si a produselor din metal, captarea, tratarea si distributia apei, constructii.

Scaderi de salarii fata de luna precenta au fost determinate, in luna noiembrie, de acrodarea de prime in luna anterioara sau de realizarea unei productii mai mici.

Scaderi ce au variat intre 1% si 5% s-au inregistrat in eliminarea deseurilor si apelor uzate, fabricarea produselor din tutun, fabricarea substantelor si produselor chimice, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou, industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari, industria metalurgica.

Indicele castigului salarial real pentru luna noiembrie 2006 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 103,8%.  Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a inregistrat o crestere de 12%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: