Vladescu: Am facut treaba buna in comisiile de privatizare de la BCR si CEC

Data publicarii: 12-01-2007
Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca evolutia sa buna in calitate de sef al comisiilor de privatizare la BCR si CEC il indreptateste sa detina aceeasi calitate si la comisia de privatizare a Daewoo Craiova. Ministrul finantelor a declarat, vineri, ca a in comisiile de privatizare de la BCR si CEC a facut o treaba foarte buna si a fost remunerat chiar mai putin decat munca prestata. Presedintele Basescu a criticat, joi, in sedinta CSM, prezenta ministrilor in comisiile de privatizare si a cerut executivului sa urmeze exemplul membrilor Consiliului, care, pentru a nu fi in situatie de incompatibilitate, au renuntat la locurile lor de munca.

"Guvernul are ministri, dar se ocupa de privatizare", le-a spus Basescu membrilor CSM, carora le-a multumit ca au renuntat la functiile detinute la instante si parchete ca sa se dedice activitatii Consiliului, cu caracter permanent. Comparand conduita mebrilor CSM cu aceea membrilor guvernului "care se ocupa de privatizari", Basescu a declarat ca " Executivul ar trebui sa fie primul care sa dea exemplu, pentru ca membrii membrii CSM au dat dovada ca sunt membri CSM".

Presedintele a spus apropape explicit ca nu este de acord ca ministrii sa faca parte din comisiile de privatizare, considerand ca este se afla intr-o situatie de incompatibilitate, asa cum se aflau si membrii CSM care detineau functii de conducere la instante si parchete: "Nu poti sa interzici unuia ce ii permiti altuia", a spus Basescu.

In replica, premierul Tariceanu a afirmat ca, in cazul in care se doreste ca Daewoo sa fie o privatizare de succes, atunci este firesc ca din comisiile de privatizare sa faca parte oameni cu responsabilitati importante, dand exemplu privatizarea BCR.

"Sa incadram putin lucrurile. In Romania, cred ca sunteti de acord cu mine ca nu a existat o privatizare mai importanta decat cea a BCR, mai transparenta si mai corecta din punct de vedere al procedurilor si acest lucru a fost reflectat de pretul la care s-a vandut BCR, care este un record si pentru Romania, si pentru intregul sistem bancar din regiune", a spus Tariceanu.

Potrivit premierului, procesele de privatizare trebuie sa se desfasoare intr-un anumit calendar, iar daca pe parcursul lor apar probleme, doar persoane cu putere de decizie, precum ministrii, pot face ca aceste privatizari sa nu se lungeasca.

Premierul a afirmat ca nivelul retributiilor membrilor comisiei de privatizare a Daewoo nu a fost stabilit. El s-a declarat revoltat de abordarea populista a chestiunii indemnizatiei pentru membrii Comisiilor de privatizare: "Exista o tentatie populista: De ce li se dau bani acestor oameni? Si va spun foarte clar, am curajul sa va spun raspicat: orice munca trebuie retribuita, iar munca voluntara era caracteristica perioadei de dinainte de 1990".

Guvernul a decis, miercuri, infiintarea comisiei de privatizare a Daewoo Craiova, al carei presedinte al fost numit ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, iar membrii acestei comisii sunt ministrii transportului, Radu Berceanu, cel al economiei, Varujan Vosganian, cel al muncii, Gheorghe Barbu, presededintele si vicepresedintele AVAS, Teodor Atanasiu, respectiv, Laszlo Gyerko. Din aceeasi comisie mai face parte si fostul presedinte al AVAS, Razvan Orasanu, actual consilier al premierului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: