Greg Konieczny renunta la managementul Fondului Proprietatea, iar Johan Meyer va fi singurul manager de portofoliu

Data publicarii: 04-01-2018 | Economie

Greg Konieczny a renuntat la managementul Fondului Proprietatea, iar, de la 1 aprilie, Johan Meyer va deveni singurul Manager de Portofoliu Principal al Fondului, potrivit unui comunicat, remis, joi, AGERPRES. AGERPRES.

"Franklin Templeton Investment Management Ltd. Marea Britanie Sucursala Bucuresti ('FTIML'), în calitatea sa de Administrator de Investitii al Fondului Proprietatea SA ("Fondul") are placerea sa anunte ca, începând cu 1 aprilie 2018, Johan Meyer va deveni singurul Manager de Portofoliu Principal al Fondului, drept recunoastere a valoroaselor sale calitati de conducere si a contributiei la Fond, de la relocarea sa în România în urma cu peste un an. De asemenea, Johan va deveni singurul CEO al FTIML si va continua sa-si îndeplineasca rolul de reprezentant legal al Fondului.

Din 1 noiembrie 2016, Johan a împartit responsabilitatile manageriale cu Greg Konieczny, în calitate de Co-Manager de Portofoliu. Începând cu 1 aprilie 2018, Greg Konieczny, Director al departamentului Speciality Strategies din cadrul Templeton Emerging Markets Group (TEMG), va renunta la responsabilitatile legate de managementul Fondului, acestea fiind transferate catre Johan.

"Suntem foarte încrezatori ca Fondul se va afla în continuare pe mâini foarte bune, tinând cont de angajamentul puternic si dedicarea demonstrate de Johan în ultimul an pentru a genera valoare la Fond. Mai mult decât atât, Johan poseda excelente aptitudini de lider, expertiza vasta în domeniul fondurilor de investitii, întelegere a pietei locale si experienta profesionala solida, care sunt extrem de valoroase pentru a conduce eforturile noastre în România si pe plan international", a declarat Sorin Mîndrutescu, presedintele Comitetului Reprezentantilor Fondului Proprietatea.

"Dorim, de asemenea, sa îi transmitem aprecierea si multumirile noastre lui Greg Konieczny, ale carui eforturi remarcabile au contribuit în mare masura la succesul actual al Fondului. În numele tuturor membrilor Comitetului Reprezentantilor, doresc sa-i urez mult succes în privinta responsabilitatilor sale extinse din cadrul TEMG", a adaugat el.

Johan Meyer s-a alaturat Franklin Templeton Investments în 2004. Anterior rolului sau în România, acesta a ocupat pozitia de director executiv Africa de Sud, respectiv de director al departamentului Africa Strategy din cadrul Templeton Emerging Markets Group. În aceasta calitate, a fost responsabil pentru setarea liniilor de strategie ale departamentului, oferind îndrumare si leadership, coordonând resursele potrivite, si gestionând expertiza grupului pentru a adauga un plus de valoare produselor oferite. Johan Meyer, absolvent al Universitatii din Pretoria, este licentiat în comert si detine un master în economie. Acesta vorbeste limbile engleza, afrikaans si învata în prezent limba româna.

Condusa de Johan Meyer, echipa Franklin Templeton Bucuresti, alcatuita din cinci analisti de investitii locali, este la rândul sau sprijinita de platforma globala a Franklin Templeton, ce include experienta si resursele unor talente investitionale globale, cu peste 50 de profesionisti în investitii în piete emergente în 20 de birouri la nivel global, cu peste 28 de miliarde de dolari active administrate.

Sursa: Agerpress