BCR transforma 28 de sucursale din intreaga tara in unitati de tip cashless

Data publicarii: 05-01-2018 | Economie

Banca Comerciala Româna (BCR) transforma 28 de sucursale din întreaga tara în unitati de tip cashless, care vor derula operatiuni în regim electronic, fara casierii, potrivit unui comunicat al bancii.

Conform documentului, procesul de modernizare a retelei de unitati BCR marcheaza la 4 ianuarie 2018 o noua faza, odata cu transformarea a 28 de sucursale bancare din întreaga tara în filiale de tip cashless, complet functionale, începând chiar cu prima zi lucratoare a noului an.

Reteaua BCR va dispune, astfel, de 41 de sucursale cashless, iar numarul acestora va creste pâna la 125 pe parcursul anului 2018. Totodata, BCR va deschide, în acest an, sapte sucursale noi de tip Centru de Dialog Financiar, iar alte 58 vor fi modernizate, în baza unei investitii totale de peste 50 de milioane de euro în urmatorii doi ani.

"Modernizarea retelei de unitati reprezinta o componenta esentiala a strategiei noastre de retail. Întreaga arhitectura a noilor sucursale BCR, inclusiv conceptul de agentii cashless, a fost dezvoltata tinând cont de propunerile venite din partea clientilor nostri si în strânsa legatura cu strategia de dezvoltare a Grupului Erste. Prin migrarea completa a operatiunilor curente în numerar înspre masinile electronice multifunctionale, vom putea oferi, în primul rând, o noua experienta în cadrul agentiilor cashless. Putem vorbi despre un dialog financiar mult mai apropiat, mai deschis, dedicat fiecarui client, în care premisa discutiilor pleaca de la nevoi, obiective personale si profesionale. Faptul ca BCR a investit în cea mai mare retea din România de automate de retrageri de numerar si plati, peste 2.500 de masini, oferind înca din 2015 gratuitate persoanelor fizice care utilizeaza retragerile de numerar la echipamentele automate, ne confera azi posibilitatea de a face un pas important în ceea ce înseamna procesul de deservire a clientilor. Avem o responsabilitate în a pune la dispozitie un management corect al numerarului, deoarece România ramâne înca o tara în care predomina operatiunile cash, fara ca acest lucru sa ne împiedice sa fim banca numarul unu în oferirea ambelor servicii cash/non-cash, la nivel national", a declarat Dana Demetrian, vicepresedinte Retail & Private Banking BCR.

În fiecare dintre cele 33 de unitati BCR cashless, clientii vor putea derula operatiuni bancare curente gratie celor doua tipuri de echipamente de ultima generatie instalate: MFM - Masini Multifunctionale care permit o gama larga de operatiuni; APT - Ghiseu Automat BCR (APT) destinat persoanelor fizice, prin intermediul caruia se pot efectua depuneri de numerar si plati facturi.

Sursa: Agerpress