MFP propune un plafon de garantii de 10 milioane lei pentru Programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi

Data publicarii: 10-01-2018 | Economie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) propune un nivel al plafonului garantiilor care pot fi emise în anul 2018, în suma de 10 milioane lei, în cazul Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, se arata într-un proiect de hotarâre publicat de institutie.

''Tinând cont de faptul ca mentinerea programului în portofoliul de programe guvernamentale active cu garantia statului este importanta pentru asigurarea continuitatii si coerentei politicilor publice, se propune un nivel al plafonului garantiilor care pot fi emise în anul 2018, în suma de 10 milioane lei din diferenta neutilizata din plafonul alocat pentru anul 2017. Pentru nivelul plafonului s-au luat în considerare evolutia Programului si aspectele relevate de implementarea acestuia, precum si a gradului redus de utilizare a plafonului în cursul anului 2017'', se arata în nota de fundamentare.

Conform MFP, din plafonul alocat pentru anul 2017, în valoare de 50 milioane lei, provenind din diferenta neutilizata aferenta plafonului alocat pentru anul 2016, au fost acordate, pâna la data de 5 decembrie 2017, un numar de 55 garantii, însumând o valoare de garantare de 1 milion lei, ceea ce reprezinta un procent de utilizare a plafonului de 2,01%. Pâna la data de 5 decembrie 2017 nu a fost solicitata nicio executare a garantiilor acordate de catre finantatori.

Programul de stimulare a cumpararii de autoturisme noi a demarat începând cu luna aprilie a anului 2015, pentru anul 2015 fiind alocat un plafon total al garantiilor de 350 milioane lei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: