Consiliul Concurentei investigheaza doua companii privind o posibila trucare a unor licitatii organizate de Romsilva

Data publicarii: 11-01-2018 | Economie

Consiliul Concurentei investigheaza doua companii privind o posibila trucare a unor licitatii organizate de Romsilva, Directia Silvica Hunedoara, pentru atribuirea serviciilor de paza la sediul administrativ, potrivit unui comunicat al institutiei, remis miercuri AGERPRES.

Investigatia a fost declansata având la baza informatii furnizate de Romsilva, prin Directia Silvica Hunedoara, care a sesizat un posibil comportament anticoncurential al Safety Security si Spartan Paza si Protectie, în cadrul procedurii de achizitie publica având ca obiect "Contractul de prestari servicii de paza - D.S. Hunedoara 2017".

Autoritatea de concurenta suspecteaza ca aceste doua companii, Safety Security si Spartan Paza si Protectie, si-ar fi coordonat comportamentul printr-un schimb de informatii sensibile din punct de vedere comercial, în vederea eliminarii concurentei în cadrul procedurii de achizitie publica organizata de Romsilva, prin Directia Silvica Hunedoara.

În cadrul acestei investigatii, în luna decembrie 2017, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediul celor doua companii, precum si la sediul altor societati implicate în procedura de achizitie publica, iar documentele ridicate în timpul inspectiilor se afla în analiza institutiei, în cadrul procedurii specifice de investigatie.

Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei în ceea ce priveste existenta unei încalcari a Legii concurentei, spun reprezentantii institutiei.

În situatia în care Consiliul Concurentei va constata încalcarea regulilor de concurenta, societatile implicate risca amenzi de pâna la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta în cadrul programului de clementa pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: