Romania ramane destinatia preferata a moldovenilor pentru Revelionul pe rit vechi; bugetul alocat, maximum 600 euro/familie

Data publicarii: 11-01-2018 | Economie

România ramâne destinatia preferata a moldovenilor pentru petrecerea Revelionului pe rit vechi, mai ales pentru ca este aproape si deja cunoscuta, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentantii Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT PH).

"Turistii moldoveni considera ca oferim servicii de calitate la un pret foarte bun. Prefera România deoarece au posibilitatea sa vina cu transport propriu. Bugetul pentru Revelionul pe rit vechi începe de la 300 - 350 euro, maximum 500 - 600 euro/familie (doi adulti plus unul sau doi copii). Trendul pentru anul acesta este turismul balneo. Pe lânga Valea Prahovei si Poiana Brasov, care ramân în topul destinatiilor preferate de moldoveni, noutatea este data de faptul ca au existat cereri pentru Baile Felix, Sovata, Slanic Moldova si Calimanesti - Caciulata", a precizat Oana Constantinescu, secretar al Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova.

Aproximativ 300 - 350 de persoane sarbatoresc Revelionul pe rit vechi în Sinaia. Numarul este constant de câtiva ani, spun reprezentantii APDT PH. Majoritatea celor veniti în grup prefera hoteluri de maximum 3 stele. În schimb, cei care vin individual, nu printr-o agentie de turism, prefera hotelurile de 4 si 5 stele.

"În Sinaia, anul acesta, sunt foarte putini schiori. Se prefera sania si vizitarea muzeelor. În Busteni sunt cazate circa 200 de persoane, care vin mereu la pârtie, deoarece instalatia functioneaza chiar si la vânt mai puternic. Vin chiar si din alte localitati. În ceea ce priveste Azuga, la hotel sunt cazate circa 100 de persoane, existând însa multi turisti din Republica Moldova care stau la diferite pensiuni", spune Oana Constantinescu.

În plus, aproape toata statiunea Azuga este ocupata cu tabere de copii în aceasta perioada.

Urmatoarele perioade pentru care moldovenii deja si-au facut rezervari în Prahova sunt Sf. Valentin, sfârsitul lunii februarie, dar si în vara.

Revelionul pentru crestinii ortodocsi de rit vechi este sarbatorit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie. Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile fata de calendarul oficial. Biserica Ortodoxa Româna a trecut la noul calendar pe 1 octombrie 1924.

Revelionul pe rit vechi este sarbatorit în tara noastra în comunitatile de rusi, lipoveni, ucraineni si sârbi.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: