Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman a semnat trei contracte de finantare de 93,7 milioane euro privind Start-Up Nation

Data publicarii: 11-01-2018 | Economie

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU) a semnat trei contracte de finantare, în valoare totala de aproximativ 93,7 milioane euro, în cadrul apelului de proiecte de tip non-competitiv România Start-Up Nation, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) remis, joi, AGERPRES.

'Prin aceste proiecte, al caror beneficiar este Ministerul pentru Mediul de Afaceri, sprijinim întreprinderile sa se dezvolte si sa creeze locuri de munca în România. Estimam ca, dupa finalizarea activitatilor, minimum 2.100 de microîntreprinderi si întreprinderi mici si mijlocii vor beneficia de sprijin, fiind create si mentinute minimum 4.200 de locuri de munca', a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Activitatile finantate, derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), cuprind selectia planurilor de afaceri depuse de antreprenori, sustinerea implementarii planurilor de afaceri si monitorizarea acestora în perioada de sustenabilitate.

'Proiectele încurajeaza antreprenoriatul si ocuparea pe cont propriu, prin sustinerea dezvoltarii de întreprinderi cu profil non-agricol din zona urbana. Beneficiarii finali ai finantarilor sunt microîntreprinderi sau întreprinderi mici si mijlocii (persoane juridice) cu profil non-agricol, din zonele urbane, cu mai putin de un an de functionare, selectate pentru finantare din ajutorul de minimis conform metodologiei prezentate în proiect, care activeaza într-una dintre cele sapte regiuni de dezvoltare mai putin dezvoltate', mentioneaza sursa citata.

Start-Up Nation România este un program cu finantare duala, europeana si nationala, prin care se ofera pâna la 200.000 de lei (44.000 euro) unor firme nou-înfiintate, beneficiarii putând fi persoane juridice (societati comerciale) care aplica direct în program.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: