Consiliul Concurentei a sanctionat doua companii de pe piata cimentului cu peste 3 milioane de lei

Data publicarii: 15-01-2018 | Economie

Consiliul Concurentei a amendat cu peste 3 milioane de lei (aproximativ 655.904 euro) companiile CRH Ciment si Comnord pentru punerea în practica a unei concentrari economice înainte de a fi autorizata de autoritatea de concurenta, se arata într-un comunicat al institutiei, remis, luni, AGERPRES.

În cadrul analizei tranzactiei prin care CRH Ciment România a devenit unic actionar al CRH Comnord, Consiliul Concurentei a constatat ca o operatiune anterioara, respectiv cea prin care CRH Ciment România si Comnord au preluat împreuna CRH Comnord, nu a fost notificata si autorizata conform normelor în domeniu.

Legislatia în domeniul concurentei interzice punerea în aplicare a unei concentrari economice înainte de notificare si înainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal, printr-o decizie a Consiliului Concurentei, subliniaza oficialii institutiei.

Cele doua companii au recunoscut încalcarea legii si, ca urmare, au beneficiat de reduceri ale amenzilor.

CRH Ciment (România) SA face parte din grupul CRH, activ la nivel international în sectorul fabricarii si comercializarii cimentului, betonului si al altor materiale de constructii.

Compania Comnord SA are ca obiect principal de activitate ''lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale''.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: