CNAIR a intervenit cu 545 de utilaje si peste 2.480 tone material antiderapant pe sectoarele de autostrazi si drumuri nationale

Data publicarii: 15-01-2018 | Economie

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta ca, în perioada 14 - 15 ianuarie, a actionat pe toate sectoarele de autostrazi si drumuri nationale cu 545 utilaje si circa 2.483 de tone de material antiderapant pentru a asigura circulatia rutiera în conditii de siguranta pentru participantii la trafic.

Compania de drumuri recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta si sa adapteze viteza la conditiile de trafic, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil umed. De asemenea, este necesara utilizarea anvelopelor de iarna pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie sa fie echipate cu dispozitive antiderapante.

"Pentru prevenirea accidentelor rutiere, recomandam conducatorilor auto ca în conditii de ceata sa circule preventiv, cu viteza redusa si atentie sporita, folosind corespunzator sistemele de iluminare si dezaburire. Precizam ca în eventualitatea producerii de fenomene meteorologice deosebite, reprezentantii CNAIR sunt pregatiti sa intervina la nivel national în caz de necesitate, conform cu normativelor tehnice si legislatiei în vigoare. Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictiile de circulatie instituite, semnalizarile rutiere temporare si indicatiile agentilor de politie aflati la fata locului acolo unde exista incidente în trafic", se arata într-un comunicat de presa al CNAIR.

Potrivit sursei citate, la aceasta ora se mai înregistreaza ninsori slabe cantitativ în judetele: Teleorman, Arges, Mehedinti, Timis, Giurgiu, Ilfov, Botosani si în Municipiul Bucuresti.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: