BERD va finanta cu aproximativ 300 milioane euro magistrala de metrou spre Otopeni

Data publicarii: 16-01-2018 | Economie

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a decis sa aloce suma de aproximativ 300 de milioane de euro pentru completarea aranjamentului financiar la magistrala de Metrou M6 (1 Mai - Otopeni, n.r.) a anuntat, luni, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, într-o conferinta de presa.

"Astazi am avut o noua întâlnire de lucru cu BERD. Vreau sa precizez ca aceste întâlniri sunt saptamânale. Astazi, reprezentantii BERD ne-au dat o veste foarte buna. S-a luat decizia finala la Londra, la BERD, pentru alocarea sumei de aproximativ 300 de milioane de euro pentru completarea aranjamentului financiar la magistrala de metrou M6. Este un lucru extrem de pozitiv care trebuie sa ne aduca bucurie", a spus ministrul.

De asemenea, acesta a adaugat ca de luni este operationala echipa care lucreaza, împreuna cu echipa Bancii Mondiale, la proiectul autostrazii Ploiesti - Brasov.

"În conformitate cu calendarul pe care mi l-am asumat cu BM, astazi, 15 ianuarie, a devenit operationala unitatea de implementare care este încadrata de specialisti competenti, are logistica necesara, toate conditiile si a început sa lucreze. De astazi este operationala echipa care lucreaza, împreuna cu BM, la proiectul autostrazii Ploiesti - Brasov. Sunt lucruri în care nu credea nimeni în urma cu foarte putin timp si care astazi au demarat si nu mai pot fi oprite chiar daca cineva ar dori acest lucru", a subliniat Stroe.

La sfârsitul anului trecut, Ministerul Transporturilor a anuntat ca a aprobat si transmis recent, la Comisia Europeana, cererea de finantare pentru Magistrala 6 de metrou 1 Mai - Otopeni, cu o valoare totala a proiectului de circa 1,392 miliarde de euro.

Noua linie de metrou va avea o lungime de 14,2 km si 12 statii.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: