OMV Petrom: Incendiul de la conducta de gaze din Hurezani a fost stins si nu au fost raportate decese

Data publicarii: 16-01-2018 | Economie

Incendiul care a izbucnit luni dimineata în urma unei explozii la o conducta de gaze operata de OMV Petrom în judetul Gorj a fost stins si nu au fost raportate decese, a anuntat compania petroliera, la solicitarea AGERPRES.

"Azi dimineata (luni, n.r.), în jurul orei 10:40, a avut loc o explozie la o conducta de gaze (operata de OMV Petrom) în zona Hurezani, judetul Gorj. Incendiul care a urmat a avariat mai multe masini si o cladire din apropiere. Echipele noastre de urgenta, care includ pompieri si personal medical, au fost trimise imediat la locul incidentului", au spus reprezentantii OMV Petrom.

Potrivit acestora, incendiul care a afectat cladirea a fost stins, iar zona afectata de incident a fost izolata.

"Nu au fost raportate decese. Lucram îndeaproape cu autoritatile pentru a analiza cauza incidentului si pentru a restabili fluxul de gaze, cât mai curând posibil", au mai aratat responsabilii companiei.

Potrivit corespondentului AGERPRES, pompierii au intervenit luni la un incendiu izbucnit la o teava de gaze a unei statii de pompare a gazelor din localitatea Hurezani, unde a avut loc o explozie, mai multe autoturisme aflate în apropiere fiind afectate în urma evenimentului.

Conform Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, din primele informatii furnizate de martorii de la fata locului, ar fi avut loc o explozie urmata de incendiu la teava de gaze. Flacarile s-au extins si la sediul administrativ al societatii comerciale.

Purtatorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, a precizat ca angajatii societatii s-au autoevacuat si nu exista victime.

La fata locului au intervenit trei echipaje ale ISU Gorj, cu autospeciale de stingere cu apa si spuma, care au actionat pentru stingerea incendiului la cladirea administrativa si asigurarea masurilor specifice de protejare a vecinatatilor, si doua echipaje ale serviciului privat pentru situatii de urgenta al societatii.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: