Peste 155 de milioane de lei pentru reabilitarea tronsonului Cernavoda-Rasova-Aliman-Ion Corvin, judetul Constanta

Data publicarii: 18-01-2018 | Economie

Peste 155 milioane de lei vor fi alocati pentru reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 223 din Constanta, pe un tronson de 39 de kilometri, informeaza un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Potrivit sursei citate, reprezentantii MDRAPFE au semnat miercuri contractul de finantare pentru proiectul de modernizare a DJ 223 pe tronsonul Cernavoda - Rasova - Aliman - Ion Corvin (39 km). Proiectul va fi implementat în urmatorii cinci ani si implica lucrari de reabilitare si modernizare a acestui tronson, construirea de trotuare si piste pentru biciclete, precum si construirea sau modernizarea statiilor de autobuz.

"Locuitorii judetului Constanta vor avea în viitor sosele moderne si sigure, care vor asigura un transport de calitate, o mai buna mobilitate si, implicit, acces la locuri de munca mai bune", a declarat ministrul delegat al Fondurilor Europene, Marius Nica.

Printre beneficiarii acestui proiect se numara cele aproximativ 28.000 de persoane din localitatile amplasate pe traseul propus, dar si angajatii companiei care va realiza implementarea investitiei (conform documentatiei tehnico-economice, prin implementarea proiectului se vor crea 250 noi locuri de munca), care vor avea sansa unei stabilitati financiare oferite de garantia unui venit constant, dar si ocazia de a putea performa pe plan profesional.

Tot în categoria beneficiarilor intra si agentii economici care îsi desfasoara activitatea în localitatile respective, administratiile locale si potentialii investitori în arealul vestului judetului Constanta si zona dunareana, proprietarii si conducatorii de autovehicule (prin îmbunatatirea parametrilor relevanti: cresterea vitezei, a sigurantei rutiere si a portantei sectorului de drum modernizat).

Proiectul "Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 223 pe tronsonul Cernavoda - Rasova - Aliman - Ion Corvin' este finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2014 - 2020, Axa prioritara 6 - Îmbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritate de investitii 6.1 - Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Programul Operational Regional (POR) 2014 - 2020 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii economice si îmbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel încât acestea sa îsi poata gestiona în mod eficient resursele si sa îsi valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: