ASF a inregistrat caracteristicile BVB, ca urmare a fuziunii cu Sibex-Sibiu Exchange

Data publicarii: 18-01-2018 | Economie

Noile caracteristici ale societatii Bursa de Valori Bucuresti SA (BVB) au fost înregistrate la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), ca urmare a fuziunii prin absorbtie a societatii SIBEX - Sibiu Stock Exchange SA, informeaza un comunicat al autoritatii de reglementare, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în sedinta de miercuri a Consiliului ASF au mai fost aprobate o serie de masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.

Astfel, pe domeniul de reglementare, a fost modificata Norma ASF nr. 19/2015 privind aplicarea Standardelor Internationale de Raportare Financiara de catre societatile de asigurare si/sau reasigurare. Documentul va fi transmis spre publicare Monitorului Oficial al României.

Totodata, pe segmentul de supraveghere a pietei, au fost aprobate rezultatele controlului periodic efectuat la societatea Onix Asigurari, rezultatele controlului inopinat efectuat la societatea Capricorn Insurance Broker, precum si respingerea unor plângeri prealabile formulate împotriva unor decizii ale ASF.

La capitolul avizare, membrii Consiliului ASF au aprobat transferul de portofoliu de asigurari de la societatea ATE Insurance România, în calitate de cedent, catre societatea Euroins România Asigurare Reasigurare, în calitate de cesionar, si a cererii de încetare a activitatii si retragere a autorizatiei de functionare pentru societatea ATE Insurance România.

În acelasi timp, s-a admis modificarea autorizatiei de functionare a SSIF Ieba Trust, ca urmare a modificarii componentei Consiliului de Administratie al societatii prin reducerea numarului de membri de la 5 la 3, dar si modificarea actului constitutiv al SIF Moldova, în urma diminuarii capitalului social de la 103.817.917,60 lei la 101.317.917,60 lei, în conformitate cu hotarârea AGEA a societatii.

Pe lista masurilor aprobate miercuri s-au mai aflat: emiterea Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate ale SSIF BRK Financial Group, emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare aferent înregistrarii majorarii capitalului social al societatii IOR SA Bucuresti, respectiv modificarea prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BCR Plus, administrat de BCR Pensii, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: