Consiliul Concurentei a autorizat infiintarea companiei care va fabrica transportorul blindat 8x8 AGILIS

Data publicarii: 18-01-2018 | Economie

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea prin care Romarm si Rheinmetall Landsysteme înfiinteaza compania Romanian Military Vehicle Systems, care va fabrica transportorul blindat 8x8 ''AGILIS'', se arata într-un comunicat al autoritatii de concurenta, remis, miercuri, AGERPRES.

Fiecare actionar urmeaza sa detina 50% din capitalul social al companiei nou înfiintate, obiectivul acesteia constând în dezvoltarea, fabricarea si dotarea armatei române cu transportorul blindat pentru trupe 8x8 ''AGILIS''.

Autoritatea de Concurenta aprobase anterior cererea celor doua companii de derogare de la prevederile Legii Concurentei, mai exact a permis înfiintarea noii companii înainte de decizia Consiliului, având în vedere ca riscul de a fi afectata concurenta este redus.

Conform Legii Concurentei, o concentrare economica nu poate fi pusa în aplicare înainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal, printr-o decizie adoptata de Consiliul Concurentei. În cazuri exceptionale, Autoritatea de Concurenta poate emite, la cerere, o decizie de derogare de la aceasta interdictie, daca solicitarea este motivata.

Romarm este implicata în aceasta operatiune prin intermediul filialei Uzina Automecanica Moreni (UAM). Aceasta are ca obiect principal de activitate fabricarea vehiculelor militare de lupta, însa în ultimii ani a desfasurat exclusiv activitati de prestari servicii de mentenanta si livrare de piese de schimb catre Ministerul Apararii Nationale, precum si o serie de servicii de productie industriala civila, respectiv structuri metalice sudate.

Rheinmetall Landsysteme GmbH este o societate germana specializata în productia de vehicule blindate si servicii conexe, precum asistenta logistica, furnizare piese de schimb, mentenanta. Aceasta companie face parte din Grupul Rheinmetall, un grup de tehnologie integrata activ în industria automotive, cea electronica si cea a apararii.

Autoritatea de Concurenta a analizat aceasta operatiune si a constatat ca nu ridica obstacole semnificative în calea concurentei efective pe piata româneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: