Alin Burcea: Ne dorim ca Mircea Dobre sa ramana ministrul Turismului pentru a continua proiectele demarate

Data publicarii: 18-01-2018 | Economie

Ramânerea lui Mircea Dobre ca sef la Ministerul Turismului în viitorul guvern ar fi benefica pentru industrie deoarece ne dorim continuitate, a declarat, miercuri, Alin Burcea, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), într-o conferinta de specialitate.

"Ne-am dori, noi cei din breasla, ca Mircea Dobre sa ramâna ministrul Turismului. Chiar daca nu pot spune ca sunt foarte încântat de toate deciziile pe care le-a luat. Daca se întâmpla o schimbare, probabil ca urmatoarele doua luni vom fi înnebuniti sa îl întrebam, sa îl învatam si pe noul ministru ce este alfabetul în turism. Pentru noi, cei de la agentiile de turism, Mircea Dobre a fost un bun colaborator", a spus Alin Burcea.

Acesta a precizat ca Mircea Dobre a fost ministrul cu care s-a comunicat cel mai bine. Problema ramâne însa rezolvarea garantiilor pentru agentii.

"Ministrul trebuie sa termine ce a început - garantiile la agentii. Ordonanta a fost data în decembrie 2017. Daca nu se dau aceste norme, în mod corect, activitatea noastra va avea de suferit. Normele trebuie sa intre efectiv în vigoare de la 1 iulie 2018", a spus Burcea.

Acesta a precizat ca, la fel ca toti ceilalti actori ai mediului de afaceri, si operatorii din turism îsi doresc predictibilitate si continuitate.

 

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: