CFR: Trafic feroviar in conditii de iarna, dar fara magistrale feroviare inchise

Data publicarii: 18-01-2018 | Economie

Traficul feroviar se desfasoara, joi dimineata, în conditii de iarna pe raza judetelor aflate sub Cod portocaliu si Cod galben de vânt puternic si ninsori viscolite, si nu sunt magistrale feroviare închise, a anuntat Compania Nationala de Cai Ferate ''CFR'' SA, într-un comunicat de presa, transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la acest moment, echipele de interventie verifica sistemul de alimentare cu energie electrica pe firul II, între statiile Timisu de Sus si Dârste, unde este semnalata o lipsa de tensiune în firul de contact, iar în intervalul orar necesar operatiunilor de verificare si interventie, traficul feroviar pe aceasta distanta se va desfasura doar pe firul I.

De asemenea, în cursul noptii de 17 spre 18 ianuarie 2018, circulatia feroviara a fost întrerupta temporar, de la ora 21:45 la ora 1:50, între statiile Baile Tusnad si Tusnad Sat, unde personalul feroviar a intervenit pentru eliberarea liniei de cale ferata peste care s-au prabusit 11 copaci de pe versanti, dar si pentru remedierea deranjamentelor tehnice de la linia de contact. Circulatia a fost redeschisa la ora 1:50, iar cele cinci trenuri de calatori, care au stationat temporar în gari, si-au reluat traficul în conditii de siguranta.

"În continuare, echipele feroviare fac verificari permanente pe toate sectiile de cale ferata de pe raza judetelor aflate sub incidenta celor doua coduri de vreme nefavorabila, iar pe segmentele unde situatia o impune se va interveni operativ cu personal si utilaje, astfel încât sa mentinem operational traficul pe toate magistralele. Pasagerii sunt rugati ca, înainte de plecarea la drum, sa se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca", precizeaza CFR S.A.

Totodata, calatorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din garile Bucuresti Nord, Brasov, Craiova, Iasi si Timisoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, doua avertizari Cod portocaliu de ninsori si viscol, valabile pâna joi seara în 20 de judete din Moldova, Transilvania si Oltenia, si a prelungit Codul galben de precipitatii însemnate cantitativ si intensificari ale vântului pentru 18 judete.

Judetele vizate de avertizarile Cod portocaliu sunt: Iasi, Vaslui, Galati, Vaslui, Iasi, Vrancea, Bacau, Neamt, Tulcea, Buzau, Covasna, Brasov, Prahova, Arges, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj si Caras-Severin.

În acelasi timp, pe lista judetelor aflate sub Cod galben se afla: Constanta, Braila, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Bistrita Nasaud, Harghita, Mures, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Arges, Vâlcea, Gorj si Caras-Severin.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: