CNAIR: Circulatia pe drumurile nationale si autostrazi se desfasoara in conditii de iarna, joi dimineata

Data publicarii: 18-01-2018 | Economie

Circulatia pe sectoarele de drumuri nationale si autostrazile aflate sub incidenta Codului portocaliu se desfasoara joi dimineata în conditii de iarna, iar drumarii au actionat în cursul noptii cu 1.436 de autoutilaje si au raspândit 9.182 tone material antiderapant, a anuntat, joi, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Reprezentantii CNAIR SA actioneaza în permanenta în toate zonele afectate, pentru a asigura desfasurarea traficului rutier în conditii de siguranta. Mentionam ca la aceasta ora se circula în conditii de iarna pe sectoarele de drumuri nationale si autostrazile aflate sub incidenta Codului portocaliu si facem din nou apel la conducatorii auto sa aiba autovehiculele echipate corespunzator pentru conditii de iarna si sa se informeze în prealabil cu privire la conditiile de trafic din zonele tranzitate", informeaza un comunicat al CNAIR remis joi dimineata AGERPRES.

De asemenea, CNAIR precizeaza ca, în perioada 17 ianuarie 2018, ora 17:00 - 18 ianuarie 2018, ora 5:00, drumarii au actionat la nivel national în judetele aflate sub incidenta Codului portocaliu de viscol cu 1.436 de autoutilaje si au raspândit 9.182 tone material antiderapant, 52,8 tone clorura de calciu si 2 tone de solutie ecologica. Si în Bucuresti au actionat cu 313 autoutilaje, s-au raspândit 1.440 tone material antiderapant si 0,4 tone clorura de calciu.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. sau pe site-ul CNAIR si pe paginile de Facebook si Twitter ale companiei.

Meteorologii au emis miercuri doua avertizari Cod portocaliu de ninsori si viscol, valabile pâna joi seara în 20 de judete din Moldova, Transilvania si Oltenia, si au prelungit Codul galben de precipitatii însemnate cantitativ si intensificari ale vântului pentru 18 judete.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: