Ministrul Agriculturii cauta solutii impreuna cu fermierii pentru a salva fabrica de zahar de la Oradea

Data publicarii: 20-01-2018 | Economie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat vineri ca se afla în contact cu managerul fabricii de zahar de la Oradea, aflata în pericol de a fi închisa, si cauta solutii împreuna cu fermierii pentru salvarea acesteia.

"Din nefericire, din 33 de fabrici (de zahar n.r.) câte am avut înainte de 1989, mai avem patru. Una este în situatia acesta complicata. Am vorbit zilele acestea, ma preocupa direct situatia. Este vorba de fabrica Diamant de la Oradea. Este o fabrica într-o zona unde se cultiva sfecla de zahar, unde producatorii au conditii, sunt si pregatiti, sunt si dotati pentru a cultiva sfecla de zahar. Daca se întrerupe acolo si aceasta activitate este o mare problema atât pentru muncitorii de acolo, care sunt în jur de 200, dar si cu fermierii, având în vedere perspectiva acestei culturi. Motiv pentru care am discutat ieri, am discutat si astazi, vreau sa vedem daca reusim sa aducem, sa angrenam, sa construim un interes între fermierii respectivi, pentru ca nu toti au cuplat la aceasta situatie, sa îi adunam sa vedem daca gasim o solutie, în asa fel încât fabrica aceea sa nu se desfiinteze", a spus Petre Daea.

Acesta a mentionat ca a a discutat "foarte mult" joi si vineri cu managerul fabricii si va mai mai discuta "într-un interes legitim pentru acest sector".

Investitorii germani au decis sa închida fabrica de zahar de la Oradea care producea zaharul "Diamant" pentru ca nu au reusit sa o faca profitabila, urmând sa produca zahar sub aceeasi marca în Polonia si Ucraina, potrivit Digi 24.

Închiderea fabricii de zahar de la Oradea îi va afecta nu doar pe cei 200 de angajati ci si pe cei peste 90 de fermieri din judetele Bihor, Arad, Satu Mare si Timis, care aveau contracte cu firma.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: