Laufer: Este o prioritate pentru noi sa aducem anul viitor in Romania al treilea producator auto

Data publicarii: 20-01-2018 | Economie

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a reluat, vineri, ideea vehiculata deja de câtiva ani potrivit careia un al treilea producator auto este interesat sa vina în România, însa fara a preciza numele companiei.

"Pentru ministerul pe care îl conduc si pentru Invest Romania este o prioritate sa încercam anul viitor sa aducem al treilea producator auto în România", a spus ministrul, în cadrul unei declaratii de presa.

Când jurnalistii i-au cerut sa precizeze numele companiei, el a raspuns: "Înca nu va pot spune, dar este o prioritate si stiti ca ce am promis s-a întâmplat, chiar daca cândva ati si râs, recent, anul trecut. O sa vedeti ca ce v-am spus este real si economia româneasca o sa aiba de câstigat".

Laufer a adaugat ca portofoliul Invest Romania cuprinde 109 proiecte de investitii aflate în derulare, în valoare de 2,5 miliarde de euro.

"Aflate în derulare înseamna si etapa în care este verificata piata din România, nu neaparat cele care s-au implementat. Deci un maxim potential de 2,5 miliarde de euro si 25.000 de locuri de munca", a adaugat ministrul.

Ideea unui al treilea producator auto în România, dupa Renault si Ford, a mai fost enuntata în ultimii ani de autoritati. În iulie 2016, ministrul de atunci al Economiei, Costin Borc, anunta ca partea româna poarta discutii cu doua companii auto de talie internationala pentru deschiderea unei a treia uzine de asamblare de masini în România.

"Informatii nu am sa va dau, dar discutii exista. Nu va pot da informatii, pentru ca, înainte ca deciziile sa fie luate într-un board, într-o mare companie, nimanui nu-i place ca ele sa fie dezvaluite public, pentru ca ele pot fi chiar deraiate", a spus Borc.

"Avem discutii sa existe o a treia uzina de asamblare în România. Exista aceste discutii cu un mare producator auto international. Si din Europa, si din afara Europei", a continuat el.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: