Laufer: Start-Up Nation 2018 va incepe in aprilie; se pot inscrie si cei respinsi anul trecut

Data publicarii: 20-01-2018 | Economie

Înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 va începe în aprilie si sunt invitati inclusiv cei care nu au primit finantare anul trecut, a declarat, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, în cadrul unei declaratii de presa.

"Pentru 2018 am stabilit lansarea unei noi sesiuni de înscriere în Start-Up Nation în luna aprilie. Cei care s-au înscris în 2017 si nu s-au calificat vor avea sansa sa depuna dosarele în 2018. În maximum 30 de zile vom da toate detaliile privind criteriile. Eu îmi doresc anumite reglaje ca lucrurile sa mearga cât mai bine", a spus ministrul.

El a spus ca în acest moment exista în bugetul pentru 2018 suma de 700 de milioane de lei alocata acestui program, iar la prima rectificare va cere diferenta de pâna la 2 miliarde de lei.

Referitor la sesiunea din 2017 a programului, Laufer sustine ca totul este în grafic.

"Pâna la 19 ianuarie au fost depuse 807 deconturi, sub 10% din beneficiari, deci multi urmeaza sa vina. Nu avem în acest moment cereri de plata si deconturi care nu au fost platite, este foarte, foarte important. Din acestea, 407 au fost aprobate de catre agentii deja si am început foarte bine primele doua saptamâni din 2018, avem deja sute de certificari în acest moment si sute deja programate. Din cele 407 au fost deja aprobate 290 si au fost transmise si deja platite. 117 sunt în clarificari, întrucât nu de fiecare data primim dosarul complet de decont cu ceea ce cerem conform procedurii. Situatia implementarii programului este în grafic si nu exista întârzieri", a aratat el.

Totusi, ministrul a admis ca exista unele probleme la Fondul de Contragarantare.

"Am avut discutii foarte bune cu Fondul de Garantare si s-a deblocat situatia si acolo, unde erau într-adevar câteva blocaje pentru creditele-punte, ceea ce a dus la o întârziere a aprobarii acelor credite-punte. Acum Fondul de Garantare se misca foarte bine în acest sens. Mai e o problema mica la Contragarantare, ne-au promis ca începând de saptamâna trecuta dedica o echipa doar pentru acest program si o sa vedem în scurt timp o deblocare si a situatiei de acolo. Suntem în grafic cu implementarea. Avem acest termen pâna la 29 septembrie 2018 sa decontam toate cheltuielile din program", a adaugat Laufer.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: