Un fond cu capital de risc este interesat de investitii in start-up-uri IT din Romania

Data publicarii: 23-01-2018 | Economie

GapMinder, un fond de investitii cu capital de risc care vizeaza start-up-uri inovatoare din România, intra pe piata locala, acesta având finantare europeana, se arata într-un comunicat de presa al institutiei financiare remis, luni, AGERPRES.

'Cu un buget initial de 26 milioane de euro, GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selectiei derulate de Fondul European de Investitii. Acesta este finantat în majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. GapMinder va investi în urmatorii ani în companii aflate în faza de seed sume de pâna la un milion de euro si, potential, înca trei milioane de euro per companie în runde ulterioare, precum si în start-up-uri aflate la prima runda de investitii sau în faza de accelerare, în care investitiile vor fi de pâna la 100.000 euro', se arata în document.

Potrivit acestuia, sunt vizate companii inovatoare de tehnologie cu potential ridicat de expansiune internationala, din domenii precum cele ale serviciilor IT si software, securitate cibernetica, inteligenta artificiala, transformare digitala, solutii IT pentru sanatate, FinTech etc.

Pentru selectia start-up-urilor eligibile, GapMinder va sustine si programul de accelerare Techcelerator în Bucuresti si Cluj.

'Pentru ca prima runda de evaluari în vederea potentialelor investitii sa aiba loc cât mai rapid, în perioada urmatoare va începe preselectia start-up-urilor cu ajutorul Techcelerator. Orice start-up de tehnologie în cautare de finantare se poate înscrie în cadrul acestui program', informeaza fondul de invstitii.

Fondul European de Investitii (FEI) este parte a Grupului Bancii Europene de Investitii si este principalul finantator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garantii si microfinantare. În România, FEI implementeaza instrumente financiare finantate prin fonduri structurale si de investitii, precum JEREMIE 2007-2013, Initiativa pentru IMM si instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional si PNDR.

 

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: