Botanoiu (MADR): Programul "Alege oaia!" a deschis calea producatorului catre piata din Romania

Data publicarii: 24-01-2018 | Economie

Programul "Alege oaia!" a deschis calea producatorului român catre piata din România, a declarat, marti, la Iasi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu.

Potrivit acestuia, programul sustinut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va încuraja atât producatorii, cât si consumatorii, acestia din urma fiind stimulati sa consume carne într-un mod responsabil.

""Alege oaia!" este un program care a deschis, sa spunem asa, si mintile, si sufletele, si a deschis, totodata, calea producatorului român catre piata din România si cred ca este extrem de important", a afirmat Botanoiu.

Acesta a subliniat ca oaia este "o perla vie", care permite pastrarea spiritualitatii si traditiei în mediul rural si, în acelasi timp, sprijina dezvoltarea rurala în România.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a participat, marti, la prezentarea caravanei Campaniei nationale de informare si promovare "Alege oaia!".

Evenimentul, ce are ca scop încurajarea consumului de carne si produse din carne de oaie se desfasoara în fata Institutiei Prefectului Iasi si reuneste producatori din judetele Iasi, Botosani si Suceava.

Vizitatorii vor putea degusta, marti si miercuri, tocanita de oaie, pastrama, cârnati, brânzeturi, iar cei interesati vor putea sa îsi procure carne si produse din carne de oaie din cadrul celor 16 standuri special amenajate.

Obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si înfiintarea la nivel national a unei piete de gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: