Romania, tara-partenera si invitat de onoare pentru prima data la FESPO Zurich 2018

Data publicarii: 26-01-2018 | Economie

România detine pentru prima data calitatea de tara partenera si de invitat de onoare la Târgul International de Turism FESPO Zurich, cea mai mare manifestare pentru public din Elvetia, cu un numar de 60.000 de vizitatori si 600 de expozanti, ce se desfasoara în perioada 25 - 28 ianuarie 2018, informeaza joi Ministerul Turismului.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, Ministerul Turismului promoveaza destinatiile turistice atractive ale României la acest târg în cadrul unui stand amenajat, cu o suprafata totala de 130 de metri patrati, ce are ca element fundamental o replica a portii de intrare în cetatea Alba Carolina, marcând în acest fel importanta istorica a Anului Centenarului.

Cei care trec pragul standului României vor avea ocazia de a face o incursiune în timp, asistând la prezentari, atât pe suport informational, cât si pe suport video, a celor mai importante momente istorice relevante pentru împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire. Sigla Centenarului se va regasi de asemenea pe toate suporturile de comunicare ale României de la Târgul International de Turism FESPO 2018.

Programul în cadrul standului national cuprinde actiuni de promovare a României ca destinatie turistica, precum evenimente de tip business to business, seri traditionale românesti, momente artistice de dans si muzica populara oferite de Ansamblul Transilvania.

Ministerul Turismului îsi propune ca, împreuna cu expozantii din standul national, sa prezinte o gama variata de produse turistice care îi pot convinge pe calatori sa aleaga România pentru a-si petrece vacantele - pachetele de tip city break, turismul activ si de aventura, circuite culturale, ecoturism, turismul balnear si wellness.

Delegatia Ministerului Turismului în Elvetia va fi condusa de secretarul de stat Bogdan Tomoiaga, care va avea întrevederi oficiale cu reprezentanti din domeniul turismului, atât din sistemul public, cât si din cel privat.

"Participarea la aceasta manifestare ofera sansa tarii noastre de a se bucura de o vizibilitate crescuta pe piata elvetiana, prin ampla campanie de comunicare ce a început înca din luna noiembrie a anului 2017 si va continua pe timpul derularii evenimentului", spun reprezentantii ministerului.

Destinatia turistica România este prezentata si în catalogul oficial al târgului, tiparit într-un numar mare si distribuit cu titlu gratuit tuturor vizitatorilor târgului.

Sursa: Agerpress