Achizitionarea a 27 de aeronave si inaugurarea unor rute spre America sau Asia, printre masurile de redresare a TAROM

Data publicarii: 27-01-2018 | Economie

Reînnoirea de urgenta a flotei TAROM prin achizitionarea în leasing a unui numar de 27 de aeronave moderne si deschiderea de noi rute zonale sau unele de lung curier înspre America sau Asia se afla printre masurile menite a repune compania în elita "ambasadorilor României", potrivit noului Program de guvernare 2018 - 2020.

De asemenea, este prevazuta realizarea de urgenta a unei evaluari riguroase a personalului companiei, dar si atragerea unui numar cât mai mare de pasageri, repozitionând TAROM ca lider zonal.

Reînnoirea de urgenta a flotei TAROM prin achizitionarea în rate (leasing) a 27 de aeronave moderne cu un consum scazut de combustibil si poluare fonica cât mai redusa, în perioada 2018 - 2020, uniformizarea flotei de avioane, care ar reduce mult cheltuielile de mentenanta si readucerea departamentului tehnic la acele cote europene si internationale de a asigura mentenanta atât pentru compania TAROM, cât si pentru alte companii din zona, sunt alte masuri prevazute de guvernanti pentru redresarea companiei nationale de transport aerian.

În plus, se prevede implementarea sistemului online direct pe site-ul companiei si nu prin alte firme din domeniu, conform documentului.

Anul 2017 nu a fost unul bun pentru TAROM, deoarece la "cârma" companiei s-au perindat nu mai putin de cinci directori. Cel de-al cincilea director interimar - si actual - este Wolff Werner-Wilhelm, care a înlocuit-o pe Ileana Daniela Dragne. Aceasta a demisionat pe 15 noiembrie din functie, invocând probleme personale. La rândul ei, Daniela Dragne l-a înlocuit pe Florin Susanu, înaintea caruia au mai fost Dan Plaveti si Eugen Davidoiu.

TAROM a intrat într-un proces de reevaluare si reorganizare, dupa mai multe incidente cu aeronavele companiei si dupa un anunt privind consemnarea de pierderi estimate în 2017 la 207 milioane de lei.

În luna noiembrie 2017, fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, dispunea înfiintarea unei comisii care sa faca "putina ordine în companie", solicitând masuri concrete de reorganizare, eficientizare, dar si o evaluare a personalului.

Compania TAROM avea prevazute în proiectul de buget rectificat pierderi de 206,793 milioane lei, în 2017, de cinci ori mai mari fata de cele 41,21 milioane lei din bugetul publicat în septembrie 2017 în Monitorul Oficial.

Pe 5 ianuarie 2018, compania anunta ca va diminua cheltuielile la 12,7 milioane de lei pe an, în urma optimizarii activitatilor logistice si eficientizarii operatiunilor informatice pentru deservirea pasagerilor.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiintata în 1954 si îsi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membra a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: