Transelectrica va plati Teletrans circa 4,6 milioane lei pentru mentenanta sistemului de contorizare locala

Data publicarii: 27-01-2018 | Economie

Transelectrica a atribuit companiei Teletrans un contract în valoare de aproape 4,6 milioane de lei, fara TVA, pentru servicii de mentenanta a sistemului de contorizare locala la nivelul propriilor statii electrice, potrivit unui anunt de atribuire postat în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa pe criteriul pretului cel mai scazut. Valoarea contractului este de 4.559.798 lei, fara TVA.

Contractul nu intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice si poate fi subcontractat.

"CNTEE Transelectrica SA are în exploatare la nivel teritorial în cadrul statiilor electrice proprii un numar de 41 de sisteme de contorizare locala (SCL) si un sistem de management sisteme de contorizare locala (SMSCL) la nivel central, respectiv în cadrul Directiei de Masurare OMEPA din Bucuresti, (...). În baza contractului ce urmeaza a fi atribuit, se vor presta servicii de mentenanta pentru sistemul de management sisteme de contorizare locala (SMSCL) din cadrul DM OMEPA Bucuresti si sistemele de contorizare locala (SCL) la nivelul statiilor electrice, în vederea asigurarii functionalitatii în ansamblul lor si a echipamentelor care le compun, în conditiile îndeplinirii cerintelor impuse de standardele de masurare a energiei electrice din România si din Uniunea Europeana ", se mentioneaza în anuntul Transelectrica.

Având în vedere necesitatile companiei privind determinarea bilanturilor de energie la nivelul nodurilor RET, asigurarea de date redundante pentru participantii la pietele de energie electrica, starea tehnica a sistemelor de contorizare (viata normata 8 ani, PIF între anii 2012-2013), faptul ca au iesit din perioada de garantie, se impune efectuarea mentenantei preventive si corective specializata pentru mentinerea parametrilor de performanta proiectati ai sistemelor de contorizare locala.

"Prin acest contract de mentenanta se va asigura functionalitatea fara întreruperi a sistemului de contorizare la nivel central si local, astfel încât sa poata asigura servicii de furnizare date necesare masurarii energiei electrice în punctele contorizate si îndeplinirea rolului pentru care au fost proiectate", se mai arata în anunt.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: