Tanase (BVB): Piata de brokeraj se consolideaza prin restrangerea activitatii; cumva acesta este un lucru rau

Data publicarii: 29-01-2018 | Economie

Piata de brokeraj se consolideaza în rau, respectiv cei mari îsi restrâng activitatea, iar cei mici dispar, a declarat luni Adrian Tanase, director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), într-o conferinta de presa.

"Se întâmpla doua lucruri la bursa sau cu legatura la bursa, respectiv unul bun si unul rau. Lucrul bun este ca au început sa se întâmple listari, azi avem Purcari, mai sunt anuntate si alte listari în zilele urmatoare. Lucrul rau care se întâmpla este ca piata de brokeraj se consolideaza. Este un lucru rau. Nu se consolideaza prin achizitii sau fuziuni de brokeri. Se consolideaza prin restrângerea activitatii. Brokeri mari restrâng activitatea, cei mici dispar. Cumva acesta este un lucru rau pentru BVB", a spus Tanase.

El a precizat ca MiFID pune presiune pe brokeri, iar acestia nu trec printr-o perioada propice în România.

"Toata lumea cred ca intuieste care ar fi motivul. Cumva brokerii din România trec prin o perioada nu prea propice, având în vedere ca reglementarile MiFID II vin sa puna mai multa presiune pe un business restrâns", a explicat seful BVB.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a avizat, saptamâna trecuta, numirea lui Adrian Tanase în functia de director general al societatii Bursa de Valori Bucuresti SA.

Adrian Tanase îl înlocuieste în functie pe Ludwik Sobolewski, cel care a notificat BVB, în data de 27 octombrie, cu privire la demisia sa din functia de director general al societatii.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: